Hoppa till sidans innehåll

Festligt, folkligt, fullsatt och 08-vinst!

02 MAR 2012 22:45
Precis det jag skrev inför matchen slog in. Derby med mycket folk, bra basket och till sist vinst för hemmalaget, härligt! Vi vann "slaget om Stockholm" och är bäst i stan tills nästa gång vi möts... Vi vann till sist med 12 poäng, 89-77.
  • Skapad: 02 MAR 2012 22:45

 

Vi försökte bygga upp lite av slutspelskaraktär inför matchen. Träningarna inför matchen var på gränsen till farliga men det visade att vi ville något med det vi gjorde. Med facit i hand var det helt rätt upplägg. Det finns inte många matcher man hellre vinner än just mot ärkerivalen från norrort. Och vi vet att det svider ordentligt för Solna att 08 Stockholm är bäst i stan...

Vi startade redan från början med att ta en ledning som vi drygade ut hela första perioden. Ledning med 33-21 efter riktigt bra anfallsspel och vi hade momentum. Många inblandade i anfallet med Ollie var glödhet och hade 14 poäng efter första perioden.

Enda plumpen i matchen var tyvärr den andra perioden då vi tappade intensiteten i försvaret och då blev vi även passiva i anfall. Det kändes nästan som att vi redan vunnit matchen efter första perioden. Inte helt bra inställning i ett derby... Förlust i perioden men fortsatt ledning inför tredje, 46-43. I halvtid pratade vi med hög röst om saker vi måste komma tillbaka till.

Vi startar lite svajigt men tar efter några minuter åter kommandot och utökar ledningen till en 9-poängs ledning inför sista perioden. Då ska också sägas att vi haft massor av chanser att avgöra matchen. Vi missade layups, straffar, öppna treor de sista minuterna av perioden.

Samma sak skedde i början av fjärde och då var det lite tufft. Men 08 Stockholm visade enorm moral och fortsatte bara att trumma på och snart avgjorde vi matchen helt. Vi ledde som mest med 14 poäng och segern var aldrig hotad. Vi skjuter i straffarna i slutet då Solna försöker ställa oss på linjen för att komma tillbaka.

Vi spelade mycket bra försvar matchen igenom och höll dem på mycket låg skottprocent. Vi hade bara 11 turnovers i en sådan tight match, riktigt starkt! Ollie, Helgi och Nisse våra starkaste för kvällen tillsammans med Johan och Jocke som slet under korgarna och ändrade många skott för Solna. Roligast av allt var dock Bojan Cvilaks återkomst efter dryga månaden frånvaro på grund av en skada. han kom in i ett kritiskt läge och bidrog med mycket offensivt, kul!

Nu laddar vi om inför matchen på tisdag mot Uppsala i Uppsala. Ett lag vi inte förlorat mot i år. De är nog ganska sugna på revansch så vi måste vara fokuserade i 40 minuter om vi ska kunna vinna ännu en gång mot dem. De har inte förlorat på hemmaplan sedan den 9 dec då just 08 Stockholm vann i svårspelade Fyrishov.

Poänggörare 08: Ollie Ilunga 28, Helgi Magnusson 16, Nisse Hedström 14, Joakim Blom 10, Bojan Cvilak 9, Johan Åkesson 8, Gustav Nyström 4.

Skribent: Tommie Hansson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info