Hoppa till sidans innehåll

Förlust - igen...

17 FEB 2012 22:32
Vi börjar känna igen scenariot vid nu och det är naturligtvis ett oerhört jobbigt scenario om man har sina vener och artärer kopplade till ett bultande Jämtlandshjärta. Återigen tvingas vi inkassera en förlust i slutskedet av en match och…..Gud, vad svårt, jobbigt och tomt det känns efter 82-85 hemma i Tegeltemplet..
  • Uppdaterad: 14 MAR 2012 13:12

Man kan ju naturligtvis diskutera hur det kommer sej att vi förlorar en nagelbitare igen och min spontana tanke 4127 sekunder efter slutsignal är att det börjar bli en obehaglig sanning för oss.

Finns ett fenomen som brukar tituleras ”idrottspsykologi” och det är väl ingen hemlighet att dessa ”obehagliga sanningar” gör sej skarpt påminda när det hela ska avgöras, med icke önskvärt resultat som följd.

Visst kan man konstatera att en del mer tur hade ju ingen älg dött av, men när man som idag skjuter 22 fler skott än motståndaren och ändå inte vinner, ja, då är det svårt att bara prata om otur.

Fram till i julas så hade vi oerhörda problem i försvarsspelet.

Den ”detaljen” har vi lyckas städa bort och spelar nu långa stunder, ett både stabilt och solitt försvarsspel. Istället är det nu offensiven som hackar betänkligt, men där måste jag erkänna att jag är mindre orolig.

Förutom att man kan diskutera skottval från oss som lag betraktat (och individer) så tycker jag verkligen att vi får öppna ”looks” merparten av tillfällena.

Ta trepoängarna som ett exempel: de senaste två matcherna har vi gått 11/42 från nedre delen av stan och förlorat samma matcher med totalt fem (!) poäng. Är det 42 avslut utan eftertanke, utan spelidé?

Självklart inte.

Det är bra skott för våra bästa skyttar, vad mer kan vi begära en öppna skott för några av våra bästa skyttar i form av Rönström (LF borta) och Karlsson (Dragons hemma) för att stänga butiken respektive matcher? Och kommer Evaldas skjuta 1/7 och 1/9 de kommande matcherna? Nej. Så orolig? Nej, inte det minsta.

Och det hänger naturligtvis ihop med det oerhörda hjärta och karaktär vi genomför matcherna på just nu.

Har vi de spänstigaste spelarna? De starkaste? De snabbaste? De skickligaste? Ja, kanske i vissa avseenden, i andra – inte.

Har vi de smartaste, mest slipade coacherna? Antagligen inte.

Men tillsammans har vi en sak: vi har viljan och vi har stoltheten.

Däremot skulle jag ljuga om jag inte vore orolig för slutspelsplatsen.

Let’s face it: vi behöver vinna tre matcher mer än 08 Stockholm på återstoden av matcherna vi har kvar och det finns ingen tvekan hos någon i Jämtland Basket att vi kan/kommer vinna våra matcher som är kvar och detta av en enkel anledning: vi har den kapaciteten i gruppen.

Det som däremot bekymrar mej mer: kommer 08 Stockholm förlora tre matcher av dem har kvar att spela?

Jag har sagt det tidigare och säger det igen: så länge det finns hopp, så kommer vi fortsätta elda nere i Tegeltemplet och det kommer vi göra tills det i praktiken inte går längre.

Jag vill passa på och gratulera Dragons till segern och samtidigt passa på och tacka vår egen publik – ni var helt fantastiska!

Tänk att Jämtland Basket sålde ut hallen trots vår magra placering i tabellen, det är tamejtusan unikt och vittnar om stolthet om något!

Coach D

Skribent: Peter Johansson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info