Hoppa till sidans innehåll

Förlust i Södertälje

14 FEB 2012 12:02
Hur skall jag förklara denna förlust "sportsligt" utan att tappa trovärdigheten mot mina spelare - låt mig göra ett försök!
  • Uppdaterad: 15 FEB 2012 14:10

Oavsett hur matchen såg ut - så måste VI ha själv insikt och inse att VI borde vunnit matchen "ändå" och inte skyffla över hela ansvaret på yttre omständigheter!

 

Vi dominerar matchen i 16-17 minuter. Vi tappar dock ledningen vid två tillfällen lite för enkelt.Första gången var under den sista minuten av Q2 (2-9) och andra gången i sista minuten av Q3 (0-9). Samtidigt gör vi inte jobbet under våra egna plankor och tappar 14st defensiva returer till Kings och kastar bort bollen 7 gånger fler än vad de gör, sett över hela matchen.Vi känner dock med all tydlighet att vi var bättre än moståndarna denna kväll och borde ha levererat ytterligare en seger i raden av 7.Vi skjuter 65% från 2p och håller Kings till 44,1%.Vi skjuter 50% ifrån 3p och håller Kings till 22%.Hade vi som sagt gjort jobbet i vår defensiva returtagning och inte klantat bort bollen fullt lika mycket så hade vi haft gott om marginal att vinna matchen alldeles oavsett det faktum att Södertälje får skjuta 19st straffar fler än vi. Lite märkligt kan tyckas då det är två lag som spelar med liknande fysik, kontakt och intensitet - men med det sagt får vi konstatera att det inte alltid blir som det borde vara och livet är inte alltid rättvist.Sådan är bedömnings sportens värld ibland och det är naturligtvis tråkigt, men tyvärr inte helt ovanligt.

 

Faktum är att vi varit med om ett liknande scenario en gång tidigare denna säsong och det var mot just Norrköping (på bortaplan) som vi har hemma i nästa omgång nu på fredag. Den matchen slutade med 40-7 till Norrköpings fördel vad gäller straffar. Vad kan vara mer passande att vi nu har Kings matchen i färskt minne och gör oss redo för att ta upp jakten på en Top 4 placering igen och ser till att vi inte lämnar någonting åt slumpen - gör om och gör rätt! Vi har inte tid att tycka synd om oss själva!

 

Men jag skulle ljuga om jag inte erkände att jag längtar till matchen den 28 Februari mot Kings hemma lite mer idag än i förrgår.

Skribent: Torbjörn Gehrke
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info