Hoppa till sidans innehåll

Förlust i ny rysare....

24 FEB 2012 21:13
Solna Vikings förlorade efter förlängning mot regerande mästarna Sundsvall Dragons med 96-98.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Hemmalaget inledde match riktigt dåligt... Svagt försvarsspel och inget lagspel framåt. Dragons ledde rättvist med hela 31-15 efter period ett. Jakob Sigurdarsson hela 13 poäng i perioden för gästerna.

 

I andra perioden börjar Solna plocka fram krigarhjärtat ivrigt påhejjade av årets största - och bästa publik - i Solnahallen - fantastiska 2 200 åskådare!! Basketligans bäste spelare (?) Jonte Flowers som pga skada bara spelade 3 min i period ett, och producerade 0 poäng, gör hela 18 poäng i period två och Solna har ätit in stora delar av Sundsvalls försprång till 42-50 i halvlek.

 

Matchen är tät och tuff och bägge lagen kan varandra och vad man vill leta efter. Gästerna har lite fler spelare som levererar, 5 spelare på tvåsiffrigt efter period tre, medan Solna har 3 spelare på tvåsiffrigt... Jonte fortsätter dock att dominera och har 29p, 8 r och 4 steals efter tre perioder. Och Solna är ikapp! Vinst i perioden med 32-24 och 74-74 efter tre.

 

Stämningen är nästan lite magisk i hallen i period fyra och efterföljande förlängning. Två slutkörda lag som krigar till 100%. En publik som bär fram hemmalaget och njuter av spänningen och underhållningen till max! Imponerande individuella prestationer blandas med "ungdomsbasket"-beslut och TOs och svåra skottval. Men det är rätt normalt i slutet på en tuff och hård match. Solna är riktigt, riktigt bra i den andra halvleken!

 

90-90 efter fjärde perioden. Solna inleder förlängningen bäst... Och för en luttrad Sportchefs skull så hoppar vi väl direkt till det för oss som hemmalag så trista matchslutet. 25 sek kvar av förlängningen, 96-95 till Solna. Solnas boll basline under Sundsvalls korg, ny 24 klocka. Solna tar in bollen... Till Lesli. Som dribblar bollen ut till 3p linjen för att lämna över till Wille Beck, men då händer nåt oväntat.... Lesli dribblar bollen på foten och ut över sidlinjen, turnover.... Från att Solna har sista skott och Dragons måste foula till att bortalaget nu har sista skott. 

 

Solna bestämmer sig för att lita på sitt lag defense och inte foula. Bollscreens på bollscreens, byten i defense och med 5-6 sek kvar av förlängningen står Krum mot Dragons amerikan Tyndale. Krum gör ett kanonjobb men Tyndale lyckas lobba iväg bollen över Krums hand precis på buzzern från 2-3 meter utanför 3p linjen..:. Tiden står still... Och pang! Matchen avgörs av en plankai trea.... Kul!! Nja... Trist med ett sådant slut på en annars så fantastisk match och ett jättebra matcharrangemang!

 

Solna Vikings tackar den absolut fantastiska hemmapubliken, alla lika fantastiska 1-4 kr sponsorer, alla funktionärer, alla ungdomslag och bägge lagen för en fantastisk underhållning!! Vi ses väl på tisdag igen!! Derby hemma mot Södertälje Tisdag 28/2 i Solnahallen.

Skribent: Christer Sjögren
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info