Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson/PAPAC Omar defense

Försvara Boråshallen

05 APR 2012 15:04
Förlust på bortaplan och 0-1 i en serie som spelas i bäst av fem matcher. Det är väldigt långt ifrån någon katastrof. Speciellt när känslan är att Norrköping spelade stabilt och att Borås missade många av de utmärkta lägen som man skapade. På långfredagens eftermiddag kommer semifinalserien till Boråshallen och dess härligt högljudda publik.
  • Skapad: 05 APR 2012 15:04

Borås Baskets säsong började för över åtta månader sedan. Då med hårdkörning i regi av fystränaren Magnus Hellman-Driessen. Med tiden har Hellman-Driessen fått killarna i superform och det är nu som det hårda jobbet ska bära frukt. Första kvittot fick coacherna Pat Ryan och Jonas Larsson när Borås, i egenskap av bättre tränade spelare, slog ut jämnbördiga Uppsala med 3-2 i matcher i kvartfinalen. Nu är semifinalserien mot Norrköping Dolphins igång och här kommer det sannolikt att ställas ännu högre krav på fysisk ork.

 

88-76 i onsdagens första semifinalmatch skvallrar om att publiken i Boråshallen kommer att få se ett revanschsuget hemmalag på långfredagen. Ryan Zamroz satte bara en av fem treor, Omar Krayem stod för sju turnovers, Mike Palm noterades endast för fyra poäng och Jason Thomas hamnade sex returer under sitt slutspelssnitt. Trots allt detta så förlorade Borås bara med tolv poäng och känslan är att det finns mycket sparkapital att använda i resten av matchserien.

 

Semifinal 2 blir den första semifinal som har spelats i Boråshallen på tolv säsonger. Man kan ana att Boråsarna har törstat efter framgång. Nu kommer den alltså och långfredagen kl 16:04 är tiden att passa. Vi blir många, så skaffa biljett via förköp (Borås Turistbyrå eller ticnet.se) eller kom i god tid.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.  

 

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info