Hoppa till sidans innehåll
Jakob Uppsala

Fredagsmys?

29 FEB 2012 23:53
Knappast. Efter en bestialisk bortavinst mot Solna där Mark Tyndales planka-i-utan-vinkel-trea i förlängningens sista sekunder gav Dragons sin sjätte raka vinst.
  • Skapad: 29 FEB 2012 23:53

Och Mark Tyndale är den enda spelaren i Basketligan som aldrig förlorat en match. Bara en sån sak.

På fredag knyter Dragons sina Hyperdunks lite extra hårt för det vankas en ny toppmatch i Sporthallen. 
Visst, Uppsala ligger på sjätte plats men med den här jämna tabellen skiljer det inte mer än två vinster från sjätte till andra plats. Och när man nästan kan lukta på kvartsfinalerna börjar tabellplaceringarna spela roll, hemmaplansfördel och mysiga biljettintäkter mot sent bokade flygresor spelar stor roll.
Men det viktigaste är ändå känslan, känslan av att gå in i slutspelet med rätt energi, rätt självförtroende, rätt attityd.
Den är vital och den är brutal.

Uppsala som storspelade och slog LF med dryga 30 poäng i tisdags tittar likt Dragons uppåt i tabellen. De vet att Dragons är en sannolik motståndare i slutspelet och de vet att de förlorat två tidigare möten med 17 och 25 poäng. Och man lyckades hålla offensiva Uppsala på 64 och 66 poäng. (Dock vann Uppsala det senaste mötet med 17 poäng i januari).
2-1 i matcher och inbördes möten kan bli en faktor om Ligan fortsätter vara jämn hela vägen in, så vi behöver inte tveka en sekund för hur hårt båda lagen kommer vilja ha den här matchen i rätt kolumn.
Uppsala leds av en kär bekant, en guldhjälte från förr, Johan Jeansson, och är det något han vet är det hur näten låter i Sundsvalls Sporthall. Med 16 poäng per match är JJ Upplänningarnas motor offensivt.
Uppsala väljer även att debutera sin senaste import, irländaren Connor Grace (som vi känner igen från säsongerna i Dolphins och det Irländska landslaget) som med sin mjuka vänstertouch ska ge Uppsala ännu mer alternativ offensivt och tyngd defensivt.

Uppsala kommer till Sundsvall på fredag för att sno en bortamatch och klättra i tabellen.
Längs hela kortsidan i Sporthallen lyser de vita bokstäverna på den röda bakgrunden;  ”Protect homecourt by any means necessary” och det är också vad som står överst på Dragons agenda.
Både på fredag och inför det närstående slutspelet.

Lär mer inför matchen på vår PREGAME sida. 

Go Dragons!

/Webbredaktionen

Skribent: Webbredakionen
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info