Hoppa till sidans innehåll

Gött mos

20 MAR 2012 23:20
För att citera en före detta assisterande coach och viktig kugge i att Dragons tagit sina två SM-Guld. Gött mos, var väl precis vad detta var. Skönt att kunna behålla hemmaplansfördelen i de resterande mötena mot LF.
  • Uppdaterad: 21 MAR 2012 13:29

Detta är ju som sagt inget lätt uppgift. LF är bra, faktiskt så bra att man inte vill inse hur bra dom är. Det är kamp på planen, men man skall inte glömma coacherna också. Där pågår det definitivt en kamp under de fyrtio minuter som spelas.

Vi spelar riktigt bra i början och tvingar LF till en tidig timeout. 1 – 0 i coachning, kan man väl säga. När till och med spelarna äter utav den energi som våran mästergeneral ger dem, ja då vet man att det bådar gott. När Mark highfive:ar Peter direkt när dom satt sig ner för att prata, ja då vet man att energin är på topp hos både spelare och coach. Och skall det vara något annat?

Det är en typ utav krigsföring där ute, där smarthet blandat med vackra passningar och brutala dunkar pågick under fyrtio härliga minuter. Vi behåller ledningen också under hela första quartern. I den andra så är vi lika aggressiva, vi får lite koll på läget (tror vi). Och när signalen ljuder för halvtid, så är det fortfarande ledning, men himlen är inte klarblå. Vi vet vad LF kan och att slappna av för bara en mikrosekund, kan straffa sig.

Vi är generellt sett bäst i den tredje perioden. Idag var LF lite bättre än oss. Det blir en kamp under den tredje, precis såsom det skall vara i ett slutspel. Det är ett snabbt tempo och mycket viljor på planen.

Inför den fjärde, så är det bara en sak som gäller. Fullt ös framåt. Så fort vi vinner boll, så måste vi få upp tempot. Något som saknades lite i quarter 3. Något som Peter inte nog kan poängtera för spelarna. Sagt och gjort. Bättre tempo. En tung trea i transition, blir två tunga treor och en dunk.

Från att ha haft ledningen i två perioder, till att tappa den i tredje, till att gå upp i ledning och vinna matchen i fjärde. Är något som är starkt och som blir så spännande för våran kära publik. Att det nästan vibrerar i de gamla träbänkarna från slutet av 60-talet. Det var nog många som hade lust att bita lite extra på naglarna denna afton.

Vi vinner tillslut med 88 – 80 och behåller som tidigare nämnt, hemmaplansfördelen. Viktigt att kunna åka upp till Luleå och känna tryggheten att vi kan spela såhär bra.

Kul var det också att återse Pavel Ermolinskij på planen igen, efter lång frånvaro pga skada. Även om hans minuter inte var många, så är han ändå tillbaka och det betyder såklart mycket för hela laget och även publiken, då han fick stora ovationer när han satte sina Nike’s på planen igen.

Nu laddar vi för runda två i Pontushallen, namnet som den lika eminenta Göteborgare som kommenterade kvällens match för våra drakfans i landet, under webbtv sändningen.

Go Dragons

Skribent: Anders Öhrn
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info