Hoppa till sidans innehåll

Grundseriens final!

12 MAR 2012 23:09
Så är det så dags för den allra sista matchen grundserien, nu mot Sundsvall Dragons i Pontushallen. Rudy Mbemba är tillbaka och det blev seger senast mot ecoÖrebro med bolltrollaren på planen. Nu är ju inte Närkelaget någon riktigt bra värdemätare och samtidigt är Rudy en nyckelspelare hos LF Basket. Han matchades försiktigt och bidrog klart i sin återkomst med 11 poäng och 4 assists.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Nu gäller det Sundsvall Dragons på hemmaplan, regerande svenska mästare och en verklig utmaning. LF Basket kommer till spel med fullt lag. Kvartsfinalserien är redan klar oavsett vad som händer i den sista omgången. För LF Basket blir det just Sundsvall som blir kvartsfinalmotståndare och den matchserien om bäst av fem matcher startar om en vecka.

I årets grundserie har vi vunnit två av tre matcher och nu blir det spel om LF Basket kommer att ha en moralisk fördel av 3-1 i matcher eller om Sundsvall klarar av att utjämna till 2-2.

Pavel Ermolinskij, isländsk storstjärna hos Sundsvall är fortfarande borta från spel på grund av skada. Den storväxte guardens , 202 cm och 101 kg, frånvaro är ett stort avbräck för Sundsvall.

Sundsvall har krigat in i det sista om seriesegern men tappat nu på slutet i kampen mot Norrköping Dolphins och Södertälje Kings.

Hos LF Basket är nu lugnet runt laget återställt när Rudy Mbemba är tillbaka. Laget är starkt och komplett och redo för kvartsfinalspel mot Sundsvall och där det blir lite extra krydda på tillvaron med en riktig ”känna på match” i morgon kväll i Pontushallen.


LF Basket hälsar publiken välkomna till match, tisdag 13 mars, 19.04 i Pontushallen.

Skribent: Lasse Mikkelsson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info