Hoppa till sidans innehåll

Hatten av för Dolphins

30 MAR 2012 22:40
Vi försökte! Vi gjorde allt vi kunde! Tyvärr räckte det inte. Norrköping var för starka till sist och gick rättvist vidare till semi. Det är ändå med stolthet jag kan säga att vi verkligen gav dem en match i denna kvartsfinalserie i fyra tuffa matcher.
  • Skapad: 30 MAR 2012 22:40

Förra matchen blev egentligen den enda ojämna matchen i denna serie. Matchen ikväll var jämn och avgjordes inte förrän i de allra sista minuterna då de kunde rycka iväg efter att vi börjat chansa för att komma ikapp.

 

Denna match började vi bra vilket var ovanligt för denna serie och ledde efter första med 22-19. Vi var redo för uppgiften!

 

Tyvärr får vi problem i försvaret i andra perioden och framförallt med Dolphins bollscreens. Vi förlorar perioden med 26-19 och ligger under med 41-45 i halvtid. Problemet är inte att vi har svårt att göra poäng, för det gör vi. Problemet är att vi inte riktigt får kontroll på dem defensivt.

 

Tyvärr blir tredje perioden lik den andra försvarsmässigt och vi förlorar även den, 16-23. Vi var tvungna att ändra något.

 

Vi spelar mindre i fjärde med många skyttar på banan och det ger utdelning. Visst gör Dolphins också poäng men vi kryper allt närmare. Med 5 minuter kvar av matchen är vi ikapp 75-74 och vi har momentum. Slutet på matchen blir tyvärr lite symptomatisk för hur matchen såg ut. Vi kom till mycket bra avslut men missade layups, straffar och putbacks, tungt! Vi hade inte råd med det… Samtidigt spelar Dolphins några stora spel i slutet då det står och väger. Lika med cirka tre minuter kvar men då kommer avgörande rycket från Dolphins. I slutet foular vi för att komma tillbaka men som det oftast blir i sådana situationer så rinner laget som leder ifrån. Till sist vinner Dolphins som sagt med 12 poäng, 80-92.

 

Detta var inte slutet av någonting. Detta var början till något bra! 08 Stockholm HR kommer att vara ett lag att räkna med i framtiden. Det lovar jag!

 

Tack till alla som stöttat och hjälpt oss i vått och torrt. Ni har alla varit fantastiska. Ingen nämnd och ingen glömd!

 

På återseende!

 

Skribent: Tommie Hansson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info