Hoppa till sidans innehåll

Hit, men inte längre

02 APR 2012 23:09
En inramning som denna, är väl ändå kanske det näst bästa att gå på. En kokande hall, med fans från båda lagen. En ren och skär fight. Kanske hade det också varit en askungensaga, om vi nu lyckats vinna denna. Men alla sagor ska inte sluta lyckligt.
  • Uppdaterad: 04 APR 2012 13:17

Vi kommer ut så pass bra som vi vet att vi kan och som vi ska göra. Det kämpas hej vilt på planen och på läktarna. Det är en riktig slutspelskänsla. Varenda spelare vibrerar utav detta och trivs som fisken i vattnet. Det är det här man spelar för. Kniven mot strupen för alla, samma runda boll och tio spelare på planen som gör upp om det.

En första period som vi vinner med 21 – 17 och när man får en high five utav Mark Tyndale i periodpausen, så vet man att nu är vi på gång.

Den andra perioden blir lika tuff. Men vi släpper lite för enkelt i försvaret och sådant har man inte råd med mot ett lag som LF. Gästerna tar också hem denna period med siffrorna 17 – 22.

I den tredje perioden så blir inte förändringen allt för stor i jämförelse med de första två. Lagen följs åt och även om LF har ledning, så känns det väldigt öppet. Visst får vi slita lite hårdare för våra poäng, men vi är vana att jobba hårt. Vi trivs när vi får jobba för det. Det ska kännas hela vägen in till benmärgen, när det är slutspel. 23 – 25 när signalen ljuder och på tavlan lyser det 61- 64. Fortfarande ett öppet race.

I den fjärde så blir det lite krampaktigt från våran sida. Vi får inte igång anfallen såsom vi vill. Att ta en snabb defensiv retur och ha fem man som springer över hela golvet. Utan istället så sätter LF press på oss och hinner organisera upp sitt försvar. Luften går sedan ur oss lite, när uppförsbacken aldrig verkar ta slut och poängen rinner iväg.

Efter att ha kämpat hela vägen fram till slutsignal, så konstaterar vi att LF ikväll var lite vassare än oss. Även om vi gör tre bra perioder, så vet vi alla att det inte räcker. 79 – 88 slutar det och säsongen är därmed över. Visst hade man önskat att det slutat annorlunda, men ibland så måste man se sig besegrade också. Hatten av till LF, som har bjudit oss på härliga matcher och tillsammans har vi lirat otroligt bra basket. Att Tom Lidén sedan kliver in på planen idag och totalt dominerar. Det måste ha fått varenda en i sporthallen att få gåshud.

Nu får vi slicka lite sår ett par dagar och vara lite besvikna. Men stoltheten finns ändå kvar och varenda spelare i våra vackra linnen, tackar för allt stöd, alla hejjarrop, applåder och high fives. En drake lyfter alltid i motvind och då kommer vi att vara starkare, vackrare och bättre än någonsin.

GO DRAGONS!!

Skribent: Anders Öhrn
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info