Hoppa till sidans innehåll

Holmgång mellan Uppsala och Södertälje?

16 FEB 2012 22:05
Fredagkvällens match mot Södertälje kommer att bli en riktig holmgång. Iallafall om man får tro Södertälje. Serieledarna har bara vunnit en av de fem senaste matcherna i Fyrishov och vill mer än gärna bibehålla sin segersvit. Uppsala vill förlänga segersviten hemma till sju raka. Johan Jeansson kommer inte att delta då han är väldigt nybliven pappa. Men med en Mannos Nakos i toppform, en revanschsugen Alexander Gorski och Fyrishovs kronprins Axel Nordström finns alla chanser till vinst ändå!
  • Uppdaterad: 14 MAR 2012 13:12

Södertälje har gått från att vara ett mittenlag på nedre halvan av tabellen till att bli ett riktigt topplag. Innan säsongen såg laget faktiskt oförskämt bra ut. Bort med kantige Willie Gallick, in med mer komplette Kenneth Simms. In med Jesper Andersson och Alexander Lindqvist och plötsligt var Södertälje bland de bästa i Basketligan där årets coach Vedran Bosnic fått behålla stommen.

 

Men säsongen började skakigt och det tvivlades på olika håll och kanter. Var Södertälje lika bra defensivt som ifjol? Kunde alla spelare hitta roller? Räckte speltiden till alla? Södertälje har givit svar på tal och är tillsammans med Uppsala det enda laget i Basketligan som inte har ändrat i truppen. Nu stoltserar laget med elva vinster på de tolv senaste matcherna och en förstaplats i tabellen. Kommer formtoppen att hålla ända in i slutspelet? Eller kommer den för tidigt? Eller har Södertälje inte nått sin topp ännu? Kringelfansen hoppas nog på det sista alternativet.

 

I Uppsala har det dock inte varit helt lätt de senaste åren. Vedran Bosnic är märkbart störd över plankorna och blev till och med utvisad ifjol tillsammans med två spelare. Fyrishov är en stork och stark motståndare...Uppsala å andra sidan känner sig otroligt hemma i Fyrishov och det är alltid kul att spela där.

 

Mot Södertälje kommer det att krävas mycket mod, mycket hjärta och stor publik. Och i utanför planen gäller samma sak. Det enda vi vet är att vi om kämpar hårt, smart och tillsammans kommer det att räcka riktigt, riktigt långt. Nästa säsong är det jubileum. 1962/1963 spelade nämligen KFUM Uppsala Basket sin första match i den högsta svenska serien i basket. Nästa år är det 50 år sedan vi gjorde debut i en serie vi aldrig har åkt ur.

 

För 20 år sedan startades Basketligan. Uppsala är en av få klubbar som alltid har varit med. Vad är denna historia värd? Vad är denna kultur värd? Vad är det värt att vi driver ett av Sveriges största ungdomsprojekt som en idrottsförening driver i Schysst Framtid? Vad är det värt med förebilder för Uppsalas näst största idrottsförening i antal aktiviteter? Vad är det värt med 2500 åskådare i basketslutspel?

 

Är det värt några timmars jobb per basketmatch med en plastmatta? 

Kanske inte.

 

Kanske är det värt det. Gör gärna din röst hörd. Vad tycker du? Gör det på det sätt du tycker är lämpligast. Det enda vi vill är att inte fira vårt femtionde år i Sveriges högsta serie med att lägga ned.

 

Kom till Fyrishov och stötta oss mot Södertälje!

Skribent: Johannes Wohlert
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info