Hoppa till sidans innehåll

Ibland är det upp och nedvända världen!

22 FEB 2012 10:03
Först två matcher som vi styr och ställer, men tappar i slutändan i alla fall. Sen har vi dagens match där vi jagar i 40min och gör en klart sämre insats än mot Södertälje och Norrköping offensivt ,som lag betraktat, men var närmre att vinna den än de två innan!
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

 

Ett 3p-skott för vinst ifrån vår för kvällen hetaste spelare - Logi Gunnarsson - helt öppen!
Sedan en steal på inkast och ännu en gång ett vidöppet skott från favoritläget 4m från korgen ifrån Jonte Flowers för förlängning.
2 sekunder innan Jonte's skott så hade Lesli chansen att lägga i bollen efter vår steal men vände åt fel håll och var tvungen att ge upp bollen till Jonte.
Vi kan inte begära mer än så…..
Blicken i dessa tre herrars ögon efter att slutsignalen ljöd var för mig basketgodis!
Jag såg en glöd, ett hat, en ilska som inget annat än skuld och besvikelse kan framkalla. Att många saker kunde ha gjorts annorlunda på vägen är självklart  - men för en spelare att känna "JAG missade chansen att vinna matchen" svider mer än vad medelsvensson någonsin kommer kunna förstå. Jag personligen har både satt och missat många "sista skott" i min karriär och jag kan än idag komma ihåg hur satans ont det gör att missa, men kan knappt minnas känslan av att sätta dem. Detta var dock inte säsongens "sista" skott för någon av dem och denna förlusten kan i slutändan vara GULD värd!
Många lag kan i år vinna SM Guldet i maj och för första gången denna säsong och på flera år vågar jag säga VI ÄR ETT AV DE LAGEN!!
Vem vi kommer möta i slutspelet är omöjligt att säga, för det finns alldeles för många kombinationer i nuläget att ens börja spekulera. En sak är dock ställd bortom allt tvivel och det är att  vill vi ha en position bland de fyra första lagen av Grundserien och således hemmaplan i kvartsfinalerna så är en vinst på fredag mot Sundsvall ett absolut måste. I teorin skulle det fortfarande vara möjligt att nå Top 4 även vid förlust, men i praktiken är det orealistiskt.
Vi är klara för slutspel och kommer kunna gå långt i slutspelet oavsett vem vi möter i kvarten. Men för mig, klubben och laget är det viktigt att få en värdemätare - och det får vi på fredag mot Sundsvall i årets första "måste match" om vi skall ha en chans att klara vår uttalade målsättning att vara Top 4 i Grundserien. 
Kan det bli bättre?
FRI ENTRÉ och säsongens till datum VIKTIGASTE match!
2000+ på läktarna när de regerande Svenska Mästarna kommer på besök, artister, priser, musik och allt som en STORMATCH skall ha.
På fredag får vi en första fingervisning på hur mentalt starka vi kommer vara i det stundande slutspelet - levererar vi på fredag så kommer jag sova gott i två veckor tills slutspelet drar igång med vetskap om att vi har allt som krävs!

 

Skribent: Torbjörn Gehrke
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info