Hoppa till sidans innehåll

Inför 08 Sthlm-Solna Vikings

01 MAR 2012 14:34
Utgångsläget inför samtliga matcher i idrott på elitnivå är att man vill vinna ALLA matcher.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Men vi vet alla att det verkligheten inte riktigt är sant!!
Vissa matcher vill man vinna lite mer än andra pga. olika anledningar.
Morgondagens derby mot Noll-Åtta är viktigt för oss - men inte på långa vägar lika viktig som för dem!!
Vår placering i tabellen är viktig, men oavsett vi kommer 4a, 5a, 6a eller 7a, så kommer motståndet vara brutalt i kvartsfinal serien.
För oss handlar det naturligtvis om att så länge 4e platsen fortfarande är teoretiskt möjlig att nå, så har vi det som prioritet, dvs. hemmaplans fördel - men det är ingenting vi pratar om i omklädningsrummet.
Spelarna pratar mer om rytm, vinster och känslan av att vinna vis-á-vis förlora - inte vare sig favoritmotståndare eller vem man helst inte skulle vilja ha (det är nog mer tankar som jag går och ruvar på).
Utan laget vill vinna matcher - så enkelt är det. Inget lag i Ligan, utav de som kan gå till slutspel, skrämmer killarna. Men inget lag känns heller enklare - lite av pest eller kolera kanske? 
Vi hade fyra tunga förluster i rad innan vi lyckades vinna den sista matchen mot Södertälje i tisdags. Någon sa till mig: "det måste ha varit skönt att stoppa blödningen" - men jag höll inte alls med! Blödning är något mycket allvarligt och vi har inte vare sig blödigt eller något annat allvarligt. Vi hade förlorat fyra matcher i rad, där vi faktiskt under mycket långa stunder antingen spelat bra och kontrollerat matcherna eller haft både ledning eller sista skottet för vinst eller förlängning. Mao har inte förlusterna varit så "jobbiga", snarare mer "irriterande". Vi hade 7 i rad innan vi förlorade de 4 i rad. Vi kunde lika gärna haft 12 i rad idag, men samtidigt kunde vi lika gärna ha förlorat en eller två till!!
Min poäng är den att vi spelar bra - ibland vinner vi och ibland förlorar vi. Men vi är hela tiden med i matcherna - det är det som är bra och som är tryggheten i vårt lag just nu. Dvs. vi vet vad vi kan och vad vi vill.
Vi vet också att Noll-Åtta kommer vara brutalt redo för denna matchen! De har nämligen inte säkrat slutspels platsen än!. OM Noll-Åtta skulle förlora mot oss och Jämtland vinner mot Borås, så skulle det skilja bara en match mellan lagen och den sista slutspels platsen som Noll-Åtta innehar i skrivande stund. Med Uppsala och Norrköping borta, samt Kings hemma, kvar att spela så är det inte givet att Noll-Åtta vinner någon av dem, men kan lika gärna vinna alla. Jämtland har ett identiskt tuff spel schema kvar men har inbördes på Noll-Åtta.
Vi har dessutom Jämtland på tisdag och så ser det ut i 3 av 4 av matcherna för båda lagen. Dvs. de möter samma lag. Det kommer bli två mycket intensiva och känslomässiga matcher för oss, då båda lagen vi möter "slåss för överlevnad", så vi får nu chansen att spela slutspels matcher innan slutspelet ens börjat.
Skribent: Torbjörn Gehrke
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info