Hoppa till sidans innehåll

Inför matchen mot 08 Stockholm 13 mars

12 MAR 2012 16:15
Efter den starka bortasegern i Sundsvall i fredags har Norrköping Dolphins säkrat seriesegern trots att en match återstår av grundserien - 08 Stockholm hemma på tisdagkväll.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Det är egentligen en betydelselös match som väntar Dolphins när 08 Stockholm gästar Stadium Arena. Redan innan matchen står det klart att det blir en kvartsfinalserie mellan just Dolphins - 08. 
– Självklart kan det vara svårt motivera sig fullt ut. I vissa fall kanske man vill sätta sig i respekt, men det är en vecka mellan matcherna mellan lagen. Vi kommer låta alla få minuter och vila ett par killar, säger Dolphins assisterande coach Jesper Sundberg. 

Vilka spelare tänker du på då? 
– Både Andrew Mitchell och Gordon Watt kommer inte spela alls. Gordon är okej, men vi vill inte att hans problem med foten kommer tillbaka. Sedan kommer Edgars Jeromanovs och Dee Ayuba få begränsat med speltid, kanske runt 15 minuer var. 

08 Stockholm är ett lag som Dolphins har 2-1 på under säsongen, men trots att båda lagen inte har något mer än äran att spela för vill inte Sundberg se att Dolphins bara ställer ut skorna. 
– Jag både hoppas och tror att killarna verkligen vill vinna. Även om det kan vara svårt med motivationen har vi en hemmapublik att ta hänsyn till. Vi har förtjänat att vara där vi är, men vi måste samtidigt vara professionella. 

"Spelar bättre i Boråshallen" 
Kvartsfinalspelet inleds tisdagen den 20 mars. Skulle Dolphins slå ut 08 Stockholm väntar en semifinal mot troligen Borås eller Uppsala. Beroende på lite andra möjliga scenarion skulle det även kunna bli LF Basket eller Sundsvall. 
– LF och Sundsvall vill vi gärna undvika, visst är det så. Jag kanske får äta upp detta, men vi spelar bättre i Boråshallen än i Fyrishov, avslutar Sundberg.

Skribent: Mattias Wackenhag
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info