Hoppa till sidans innehåll

Inför matchen mot 08 Stockholm 20 mars

19 MAR 2012 17:37
Efter en nästan sex månader lång grundserie har vi nu kommit fram till den del av säsongen där det verkligen gäller. Imorgon kväll startar slutspelet och för Dolphins del är det 08 Stockholm som står för motståndet.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Redan förra tisdagen möttes lagen i den sista grundseriematchen. Då vann gästerna en ganska avslagen tillställning med 83-76. Båda lagen hade inget mer än äran att spela för och det märktes ute på planen. 
– Alla visste om förutsättningarna, det var en match som skulle spelas, inget mer än så. Vi ville undvika skador och ge alla spelare speltid, säger Dolphins assisterande coach Jesper Sundberg om den matchen. 

Nu gäller det desto mer och räkna med ett helt annat Dolphins imorgon kväll (läs tisdag). 
– Det kan jag lova att du får se. Vi är fullt fokuserade på den här matchserien mot 08. Vi känner att vi kan slå dem flera matcher i rad. Förhoppningsvis blir vi också starkare för varje match vi spelar, säger Sundberg. 

Stoppa skyttarna 
Dolphins får gälla som stora favoriter i matchserien, en matchserie som avgörs i bäst av fem. Faktum är dock att 08 Stockholm vunnit 2/4 möten mellan lagen under säsongen, och kan gästernas båda "fyrtorn" Joakim Blom och Johan Åkesson fortsätta prestera toppbasket får Dolphins se upp. 
– Åkesson är en av få renodlade centrar som finns i Sverige, Blom är mer en skytt. Givetvis måste vi försöka stoppa dem två, men jag tror det blir viktigare att stoppa deras skyttar. Vi är ganska stora vi med, och är riktigt bra inside, säger Sundberg. 

Dolphins kan ställa upp med bästa möjliga lag, vilket betyder att både Andrew Mitchell och Gordon Watt är tillbaka i spel. Dessutom spelade inte Mikael Lindquist i andra halvlek senast, men till morgondagens match ska han vara redo fullt ut. 
– Micke har alltid haft en del problem med sin rygg. Han har haft det i flera år, men det är inget som påverkar honom så mycket i längden. Han har tränat de senaste dagarna och är okej, säger Sundberg och fortsätter: 
– Andrews status är lite osäker, han har inte tränat som vi velat och inte skjutit så mycket. Han kommer spela, men hur mycket får vi se. Vad gäller Gordon är han helt kvitt sin skada.

Skribent: Mattias Wackenhag
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info