Hoppa till sidans innehåll

Inför matchen mot 08 Stockholm 27 mars

26 MAR 2012 16:20
Efter en planenlig seger i den första hemmamatchen föll Norrköping Dolphins i lördags borta mot 08 Stockholm med 78-86. Det betyder att matchserien nu är utjämnad och att det är hos Dolphins pressen ligger.
  • Uppdaterad: 27 MAR 2012 14:45

08 fortsätter att sätta käppar i hjulet för Dolphins jakt på SM-guldet. Det var inte långt ifrån att stockholmarna redan i första matchen kunde knipa segern. Men anförda att hemmasonen Anton Saks kunde Dolphins till slut vinna med 75-72. 

I lördags var det dags för match nummer två i Stockholm. Dolphins öppnade bra, mycket tack vare Edgars Jeromanovs, men sedan kom 08 ifatt och förbi. Förlusten betyder att det återigen är all press på Dolphins inför tisdagens match. 
– Det är säsongens viktigaste match, inget snack om det. Det känns som att spelarna är sugna på revansch efter förlusten i lördags. Stämningen i truppen är bra, men sedan är det klart att fler spelare måste kliva fram om det ska bli seger, säger Dolphins assisterande coach Jesper Sundberg. 

Dolphins bästa spelare den här säsongen, Dee Ayuba saknades i lördags och finns heller inte med i tisdagens match. 
– Vi räknar inte med honom den här veckan. Samtidigt är det svårt att säga hur länge han blir borta, det kan ta några dagar eller flera veckor, säger Sundberg och fortsätter: 
– I lördags fick Fred ta nästan alla hans minuter, nu kommer fler få dela på dem. 

En stor förklaring i förlusten under lördagen var att 08 satte hela 72% av sina tvåpoängare. 
– Vi tappade bort oss i vårat jobb, vilket vi blev straffade för. 08 gjorde det bra, och det var en rättvis seger, det måste jag säga. Nu måste vi börja spela bättre försvar och sätta press på bollhållaren. Vi har några idéer på hur vi ska spela imorgon (läs tisdag), avslutar Sundberg.

Skribent: Mattias Wackenhag
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info