Hoppa till sidans innehåll

Inför matchen mot Borås 10 april

09 APR 2012 14:11
Imorgon tisdag är det dags för semifinal #3 mellan Norrköping Dolphins - Borås Basket. Hittills har båda lagen vunnit en match vardera på hemmaplan. Nu är frågan vilket lag som skaffar sig matchboll inför den fjärde matchen?
  • Uppdaterad: 12 APR 2012 13:17

På långfredagen reste Dolphins till Borås med vetskapen att en seger där skulle innebära 2-0 i matcher och därmed en jättechans att avancera till final. Så blev inte fallet. 

En svag inledning på matchen gjorde att Dolphins hamnade i ett stort underläge redan efter ett par minuter. 
– Vi blev tagna på sängen i början. Borås visade att de verkligen ville vinna och det var vi inte med på, säger Dolphins assisterande coach Jesper Sundberg. 
– I första halvlek släpper vi in 55 poäng, det får bara inte hända. Redan där hamnade vi en jobbig uppförsbacke. Vi har pratat om att försöka hålla nere deras poäng till max 20 per period, då får det inte gå till så som i fredags. De fick göra alldeles för många enkla poäng som fick oss ur balans. Vi höll inte våra principer, fortsätter Sundberg. 

Två tekniska fouls 
Dolphins drog på sig två tekniska fouls och även två osportsliga, det i en väldigt "snäll" match. 
– Det var ingen ful match alls. Vi visade frustration ett par gånger, vilket har att göra med att vi inte var helt i balans, säger Sundberg. 

En sekvens som blev helt matchavgörande var när Dolphins hade kämpat sig ikapp. Då drog Gordon Watt på sig en teknisk foul vid ställningen 67-67. 
– Helt klart blev det matchavgörande. Istället för vår boll, fick de två straffkast och bollen, säger Sundberg. 

Dolphins kom tillbaka ännu en gång i fjärde perioden, fick ner underläget till tre poäng ett par gånger, men kom aldrig riktigt nära hemmalaget i slutskedet. 
– Det var mentalt jobbigt att äta sig ikapp ytterligare en gång. Vi orkade inte riktigt. Sedan var försvarsspelet vi visade under i stort sett hela matchen alltför svagt, säger Sundberg. 

Försvarspelet i fokus 
Just försvarsspelet har Dolphins finslipat på under påskhelgen och blir troligen väldigt viktigt i tisdagens tredje match. 
– Vi kan spela det spel Borås vill, snabbt och med mycket poäng. Individuellt är vi med, men då får Borås precis som de vill. Vi vill inte anpassa vårat spel efter deras. Nu måste vi markera i försvaret. Offensivt vet vi vad vi kan, säger Sundberg och fortsätter; 
– Vi är på det klara med att vi ska vinna våra hemmamatcher. Vi ska gå till final, så är det bara. Något annat finns inte. 

Dolphins ställer upp med samma lag som i fredags, vilket betyder att det enbart är Dee Ayuba som saknas. 
– Dee gör stora framsteg, bättre än väntat. Men något mer spel den här säsongen är troligen inte aktuellt, avslutar Sundberg.

Skribent: Mattias Wackenhag
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info