Hoppa till sidans innehåll

Inför matchen mot Borås 14 februari

13 FEB 2012 15:07
Toppmatcherna i Basketligan herr avlöser varandra i Stadium Arena. I fredags var det LF Basket som kom på besök, och på tisdagkväll är det dags för Dolphins att mäta krafterna med Borås Basket.
  • Uppdaterad: 16 FEB 2012 15:45

Efter sex raka segrar blev det en tung förlust för Dolphins i fredags. LF:s nye amerikan Marcus Relphorde sköt i vinstskottet, med bara sekunden kvar att spela. 
– Vi ger bort matchen på slutet. Vi blev alldeles för stillastående i anfallsspelet och tog svåra skott. När vi leder med tio poäng måste vi spela smartare, säger Dolphins assisterande coach Jesper Sundberg. 

Mot Borås har Dolphins haft det svårt under säsongen. Det tidigare mötet i Norrköping slutade 91-103. När Dolphins gästade Boråshallen dagen innan nyårsafton hade man inte mycket att sätta emot, och föll med hela 76-93. 
– Det var inga vidare insatser. Vi fick inte stopp på deras offensiva spel varken här i Norrköping, eller när vi spelade i Borås. Ska man besegra Borås gäller det att stoppa deras guards och framför allt Omar Krayem. Där tror jag nyckeln till seger för oss ligger, sedan får vi inte glömma bort både Mike Palm och Christopher Mc Knight i returtagningen, säger Sundberg. 

Dalande form 
Borås form har dalat lite den senaste tiden och laget har tappat till en femteplats i den oerhört jämna tabellen. I seriefinalen mot Södertälje förra tisdagen föll man med 65-77. 65 poäng är den i särklass lägsta siffran som Borås gjort den här säsongen. Noterbart är också att Borås förlorat 4/5 senaste bortamatcherna. 

Dolphins kan ställa upp med bästa möjliga lag, inga skador eller sjukdomar rapporteras under måndagseftermiddagen. Nyförvärvet Gordon Watt kom till Norrköping under helgen och har gjort sina första träningar med laget. Han är dock inte spelklar ännu. 
– Han ser riktigt bra ut. Nu gäller det att vi hittar hur vi ska använda honom bäst, avslutar Sundberg.

Skribent: Mattias Wackenhag
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info