Hoppa till sidans innehåll

Inför matchen mot Borås 15 april

14 APR 2012 18:04
Imorgon söndag är det dags för den femte och avgörande semifinalen mellan Norrköping Dolphins - Borås. Hittills har hemmaplan avgjort vart segern hamnat. Bli det samma visa även under söndagskvällen?
  • Uppdaterad: 16 APR 2012 12:39

Dolphins hade under fredagen chansen att gå till final, men ett svagt skytte och ett taggat hemmalag grusade de förväntningarna. Borås var i förarsätet under i stort sett hela matchen och vann med 87-75. 

Dolphins hade chansen på slutet, men vid underläge med fem poäng, och mindre än två minuter kvar snackade Andrew Mitchell till sig en teknisk foul vilket förstörde lagets chans att komma riktigt nära på slutet. 
– Han (Mitchell) fokuserade för mycket på domarna. Vi måste kontrollera känslorna. Det måste spelarna klara själva. Jag är coach, inte barnvakt, sa Dolphins coach Paul Burke till NT efter matchen. 

Nu gäller det för Dolphins att så snabbt som möjligt ladda batterierna för en femte och helt avgörande match i Stadium Arena under söndagskvällen. Matchen startar 19:06. 
– Det är de här lägena som vi har tränat för hela säsongen. Allt måste falla på plats, alla bitarna måste finnas där och göras korrekt. Det är vinna eller försvinna imorgon, säger Dolphins assisterande coach Jesper Sundberg. 
– Borås har gjort det tidigare i år. Vi ska se till att de inte får klara av det ännu en gång. Vi har allt att vinna, och vi älskar det. Nu gäller det att visa vad vi är gjorda av. Hemmaplan och en direkt avgörande semifinal, bättre kan det inte bli, avslutar Sundberg.

Skribent: Mattias Wackenhag
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info