Hoppa till sidans innehåll

Inför matchen mot LF Basket 6 mars

05 MAR 2012 16:13
Efter den mycket snöpliga förlusten i fredags hemma mot jumbon Örebro är det ett revanschsuget Norrköping Dolphins som tar emot tabellfemman LF Basket under tisdagskvällen.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Tre omgångar återstår av grundserien i Basketligan herr och Dolphins jagar seriesegern som betyder hemmaplansfördel genom hela slutspelet. Just nu leder Dolphins, men både Södertälje och Sundsvall, som möts denna omgång, har samma antal poäng. 
– Det är otroligt viktigt att vinna matcherna som är kvar, finns inte mycket att välja på. Skulle vi förlora kan vi komma allt från plats 3-6. Vi vill verkligen komma etta, men då måste vi göra jobbet fullt ut. Vi har allt i egna händer fortfarande, säger Dolphins assisterande coach Jesper Sundberg. 

Trots att det gått ett par dagar sedan förlusten mot Örebro har Sundberg svårt att sätta fingret på vad som gick fel. 
– Jag vet fortfarande inte vad som hände, men det var inte vackert. Kanske underskattade vi dem i början och trodde vi skulle vända, men du kan inte ligga under med 20 poäng i halvtid och tro att det bara är att öka takten. Känslan var att vi först med ett par minuter kvar förstod att vi skulle kunna förlora, då var det försent. Nu gäller det att vi steppar upp och presterar vad vi kan i de matcher som är kvar.

 

Tre bortasegrar

Lite anmärkningsvärt är att alla tre mötena tidigare under säsongen slutat med bortaseger. Dolphins har vunnit båda matcherna i Pontushallen (83-69 och 70-60) medan LF stal segern i Stadium Arena den 10 februari. Då sköt Marcus Relphorde, inför mer än 3000 åskådare, segern till norrbottningarna med bara tiondelar kvar att spela. 
– Givetvis vill vi ha revansch för den förlusten, men LF är ett riktigt bra lag med hög kapacitet, säger Sundberg som tror att en av anledningarna till att det blivit idel bortasegrar, är att lagen kommer bättre förberedda än vi många andra bortamatcher. 
– Det är skillnad att åka dagen innan eller tidigt på morgonen. När vi är i Luleå är vi ofta där dagen innan match, det är likadant för dem. Du umgås och kan tillsammans fokusera på matchen hela dagen, det är en fördel. Tyvärr begränsar ekonomin att vi kan göra det oftare.

Tror du vi kommer få se lika låga siffror i tisdagens match som tidigare under säsongen? 
– Jag tror det. Det känns som att båda lagen har lite problem offensivt just nu och fokuserar mycket på försvarsspelet. Utan Rudy begränsas deras offensiv. 

 

Mitchell skadad 
Dolphins tvingas spela utan Andrew Mitchell, som stukade foten i fredags och missar tisdagens match. Däremot är Dee Ayuba redo för spel. 
– Att Andrew inte kan spela gör att vi får ändra lite. Micke (Lindquist) kommer starta istället på hans position. Förhoppningsvis är Andrew tillbaka till matchen på fredag. Dee är dock redo och kommer spela, hur mycket får vi se, avslutar Sundberg.

Skribent: Mattias Wackenhag
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info