Hoppa till sidans innehåll

Inför matchen mot Örebro 2 mars

01 MAR 2012 14:32
Fyra matcher återstår av grundserien för Norrköping Dolphins, som just nu är ensam serieledare. Avsågade jumbon Örebro hemma på fredagkväll bör innebära två nya poäng.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Efter den starka övertidssegern borta i Södertälje i lördags väntar nu Örebro hemma i Stadium Arena. Allt annat än en seger för Dolphins skulle vara en stor skräll. 
– Visst är det så, men Örebro har tagit två vinster och har inget att förlora mot oss. Det är ett mycket svårbedömt lag som är upp-och-ner, säger Dolphins assisterande coach Jesper Sundberg och fortsätter: 
– Det viktiga för oss är att inte ge dem något gratis i början av matchen. Förhoppningsvis gör vi jobbet direkt från start och kan gå runt på mycket folk. 

Med bara fyra matcher kvar av grundserien blir det viktigare och viktigare att positionera sig inför slutspelet. För Dolphins del handlar allt nu om att vinna serien, och skaffa sig bästa möjliga utgångsläge inför fortsättningen. 
– Det är såklart otroligt viktigt att ha hemmaplansfördel genom hela slutspelet, både sportsligt och ekonomiskt. Nu har vi allt i egna händer och har 3/4 matcher på hemmaplan, säger Sundberg. 

Dee Ayuba finns inte med i matchen mot Örebro. Han utgick knäskadad mot Södertälje och har inte tränat sedan dess. Däremot är Martin Ringström tillbaka efter att ha missat matchen senast. 
– Förhoppningsvis kan Dee börja träna imorgon (läs fredag). Vi siktar och tror på att han är tillbaka till tisdagens match mot LF, avslutar Sundberg.

Skribent: Mattias Wackenhag
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info