Hoppa till sidans innehåll

Inför matchen mot Södertälje 17 april

16 APR 2012 17:26
Under söndagskvällen, efter en femte och helt avgörande match, stod det klart att det blir Norrköping Dolphins och Södertälje Kings som gör upp om SM-guldet säsongen 2011/12. Imorgon (läs tisdag) är det dags för den första matchen i bäst av sju.
  • Uppdaterad: 17 APR 2012 13:33

Efter en lång säsong är vi nu framme vid det som verkligen betyder något - matcherna om SM-guldet. För Dolphins del är det tredje året i rad man spelar final. Många av er minns säkert finalserien i fjol då Sundsvall Dragons vände och vann med 4-3 i matcher. 


I år var det få som trodde på Dolphins, men ju längre säsongen pågått desto starkare och starkare har laget blivit. Nu är frågan om laget har vad som krävs för att nå ända fram och knipa guldet. Det kommer bli otroligt tufft, den saken är säker. För motståndet står ingen mindre än Södertälje, ett Södertälje som kom på andraplats i tabellen, tätt efter Dolphins och som imponerat stort under hela säsongen. 
– Södertälje förtjänar att vara i final. Det var ingen som trodde på dem inför säsongen, men dem har gjort det bra hela året, säger Dolphins assisterande coach Jesper Sundberg. 

Mycket i Södertäljes spel går via storstjärnan Johnell Smith som under säsongen snittar 18.4 poäng. Smith missade dock den avgörande matchen i söndags på grund av skada och är mycket osäker inför tisdagens match. 
– Vi utgår från att han spelar. Skulle han sedan inte spela får vi anpassa oss efter det. Vi vill försöka hålla pressen uppe och vara aggressiva i vårat spel. Johnell är deras största poänghot, framför allt 1-1, säger Sundberg. 

Att Dolphins får gälla som favoriter i matchserien är inget som oroar Sundberg. 
– Vi är favoriter. Vi ska vinna, så är det bara. Vilka som står i vägen spelar ingen större roll. Vi hade två dåliga matcher mot dem i början, men de sista två matcherna har varit bra. 

Dolphins kan ställa upp med bästa möjliga lag, den ende som saknas är långtidsskadade Dee Ayuba. 
– Dee är troligen borta för säsongen. Vi räknar inte alls med att han kommer tillbaka. Vi skulle älska att få tlllbaka honom, men jag tror inte det är aktuellt, sa headcoach Paul Burke efter matchen mot Borås i söndags. 

Kan du inte vara på plats i Stadium Arena ser du matchen direkt på Eurosport.

Skribent: Mattias Wackenhag
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info