Hoppa till sidans innehåll

Inför matchen mot Södertälje 22 april

21 APR 2012 12:25
Efter fredagkvällens batalj i Södertälje är det nu utjämnat i finalserien mellan Norrköping Dolphins och Södertälje Kings. Södertälje var i förarsätet från start till mål och vann med 75-66. På söndag är det dags för match tre i Stadium Arena.
  • Uppdaterad: 23 APR 2012 11:42

Trots hjälp av ett 100-talet supportrar på plats hade Dolphins svårt att få till ett ordentligt anfallsspel. Södertälje, som inte alls uppträdde som ett finallag i Stadium Arena i tisdags var den här gången på tårna från start. 

Med storstjärnan Johnell Smith tillbaka på planen, spelade 16 minuter, syntes det tydligt att Södertäljespelarna ville mer än Dolphins. Vid underläge med 53-65 och fem minuter kvar såg det mörkt ut för Dolphins, men då vaknade gästerna till. Gick ikapp till 66-67 med knappt två minuter kvar och egen boll. Närmare än så kom dock inte Dolphins den här kvällen och från straffkastlinjen kunde Södertälje återigen dra ifrån. 

Nu gäller det för Dolphins att steppa upp till på söndag. Behålla segersviten på hemmaplan, och framför allt spela basket i mer än ett par minuter. 
– Vi spelade basket i fyra minuter igår (läs fredag). Vi hade chansen att kvittera matchen i slutet, men tog den inte. Vi vet att de är ett bra lag, men vi måste först och främst börja spela basket, sa en besviken Dolphins coach Paul Burke efter matchen. 

Dolphins kan med största sannolikhet ställa upp med samma lag som i fredags, vilket betyder att endast Dee Ayuba saknas. 

Du som inte kan vara på plats i Stadium Arena kan se matchen på Eurosport. Glöm inte bort att matchen startar kl 19:06.

Skribent: Mattias Wackenhag
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info