Hoppa till sidans innehåll

Inför matchen mot Uppsala 21 februari

20 FEB 2012 17:50
Stärkta av förra veckans vinster mot både Borås och Solna tar Norrköping Dolphins under tisdagskvällen emot Uppsala Basket hemma i Stadium Arena.
  • Uppdaterad: 14 MAR 2012 13:12

Tack vare segern i fredags mot Solna (94-81) kunde Dolphins gå upp i ensam serieledning med sex omgångar kvar att spela. En seger även under tisdagen skulle betyda att avståndet till jagande Södertälje skulle förbli oförändrat inför lördagens seriefinal mellan lagen i Södertälje. 
– Nu har vi fyra hemmamatcher kvar av grundserien, vinner vi dem har vi en bra chans att skaffa oss hemmaplansfördel i slutspelet. Visst har vi satt oss själva i ett bra läge, men troligen måste vi slå Södertälje borta för att ha chans på seriesegern, säger Dolphins assisterande coach Jesper Sundberg. 

Uppsala är ett av få lag i ligan som hittills har inbördes på Dolphins. Tre matcher har spelats mellan lagen under säsongen, och Uppsala har vunnit två matcher på hemmaplan medan Dolphins vann mötet i Norrköping med 78-72.
– Det är alltid svårt att spela mot Uppsala i Fyrishov, det är ingen tillfällighet att dem är 12-3 på hemmaplan. Matchen senast där uppe borde vi vunnit, men vi föll ihop totalt i den sista perioden, det ska vi inte göra imorgon (läs tisdag), säger Sundberg. 

Med åtta segrar på de nio senaste matcherna, samtidigt som Uppsala inte vunnit på bortaplan sedan slutet av förra året, får Dolphins infinna sig i att bära favoritskapet. Dolphins kan ställa upp med bästa möjliga lag och har inga skador eller sjukdomar i truppen under måndagseftermiddagen.

Skribent: Mattias Wackenhag
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info