Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karin Schulz

Ingen mättnadskänsla hos Kings

16 FEB 2012 10:38
Kings, som på fredag åker till Uppsala, brukar ha det svårt i Fyrishov och har bara vunnit en gång på de senaste fem mötena där. På det hela taget har matcherna mellan Kings och Uppsala varit jämna och en särskild form av rivalitet har utvecklats mellan lagen. Uppsala har hittills 2-1 i inbördes möten den här säsongen, men ingen match har gett en större segermarginal än nio poäng.
  • Skapad: 16 FEB 2012 10:38

Med fyra matcher upp till Jämtland precis under strecket och sju kvar att spela har Uppsala med stor säkerhet ordnat slutspel och nu handlar det om att skaffa sig bästa möjliga position inför kvartsfinalerna.

En plats i topp fyra hägrar förstås, men med två matcher upp till Sundsvall och LF som just nu innehar fjärde- och tredje platsen blir det svårt för Uppsala att skaffa sig hemmaplansfördel i kvarten. Särskilt med tanke på att LF har inbördes på dem, medan Sundsvall har vunnit två av tre spelade mot Uppsala.

Kanske hade Uppsalas tabelläge varit bättre om de i god tid hade fått in den kompletterande pjäs de så länge eftersökt. Klubben har ju länge varit klar över att laget skall förstärkas, men ännu finns inga besked om när eller vem det kan bli.

Jeff Horowitz var aktuell inledningsvis, men när det inte gick vägen vändes blickarna mot Australien. Uppsala ville enligt uppgift ha Liam Rush, som uppgavs vara intresserad. Hans klubb stoppade dock övergången och nu sägs siktet vara inställt på irländaren Conor Grace, som förra säsongen återfanns i Norrköping.

Med Rush i laget hade Uppsala högst troligt fått en pusselbit som skulle ha löst ekvationen. Blir det Grace finns inte samma förutsättningar att man skall få in en spelare som kan göra skillnaden och lyfta laget till nya höjder. Men en viktig kugge i rotationen skulle han förstås bli.

Kings har som bekant gått som tåget på sistone och har elva vinster på de senaste tolv matcherna. Laget spelar med en oerhörd tillförsikt och har visat att man kan få matcherna dit man vill och vinna på olika sätt; både när det krävs höga siffror och när det räcker med låga, genom att spela tillknäppt eller med fart.

Den senaste vinsten, mot Solna i måndags, är ett bra exempel. Trots att Kings inte lyckades fullfölja sin game-plan och inte alls spelade med den disciplin som Bosnic eftersträvar, så lyckades laget bryta ned Vikings och ända deras segersvit.

Efter underläge med som mest 16 kom man tillbaka och vann med 87-84, och det mest glädjande var sättet man gjorde det på. Genom att ta på sig blåstället och ta kriget under korgarna. Kings, som är det retursvagaste laget, manövrerade ut Solna, som tar mest returer av alla lag. Efter den oerhörda forceringen i andra halvlek kunde Kings totalt räkna in 34 returer, varav hela 14 offensivaolnas 30.

Efter matchen twittrade Johannes Wohlert i Uppsala att det kanske var bra att Kings vann mot Solna, för ju mättare de är när de kommer till Uppsala på fredag, desto bättre är det.

Någon mättnadskänsla finns dock ingen risk för hos Kings, som nu har en topplacering i grundserien inom räckhåll. Den vill man inte missa och ingen i laget vill ge bort ens en tumnagel mot Uppsala. Vi kan garanterat vänta oss en rejäl holmgång i Fyrishov.


Foto: Karin Schulz

Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info