Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson/PAPAC Ivan Stanisak

Ingen repris tack

05 MAR 2012 13:51
Så var det dags för Borås Basket och ecoÖrebro att mötas igen. Inför det förra mötet hade närkingarna tjugofyra raka förluster och en fet nolla i sin segerkolumn. När matchen var slut så stod Borås Basket där som det enda laget i Basketligan som hade förlorat mot den eviga tabelljumbon.
  • Skapad: 05 MAR 2012 13:51

Den snöpliga förlusten mot ecoÖrebro kom den 24 januari. Sedan dess har närkingarna fixat ytterligare två vinster. En mot LF Basket, i omgången efter det att laget hade slagit Borås, och en mot Norrköping Dolphins, så sent som i fredags.

 

I Borås hoppas man såklart på att slippa uppleva en repris. Men man kan inte komma ifrån funderingarna. Hur mycket betyder det för ecoÖrebro att man redan har besegrat Borås en gång? Antagligen en hel massa. Och hur mycket stärkte segern mot serieledande Dolphins laget? Antagligen också en hel massa. Dessutom ordnade Örebro den senaste vinsten precis efter att man hade befriat spelarna Stefan Licartovsky och Plaisir Mukoko från sina kontrakt. Dessförinnan hade även Mohamed Neffati (Borås Basket, division 2) och Christian Koutras (Stockholm Eagles, Basketettan) lämnat klubben.

 

Borås Basket i sin tur kan stoltsera med en tuff bortaseger mot Jämtland Basket som senaste merit. Det var starkt att vinna i Östersund. Dels med tanke på hur mycket jämtarna hade att spela för och dels för att Jämtlands publik allt som oftast spelar en stor roll. Att LF Basket, Uppsala Basket och Solna Vikings samtidigt förlorade sina matcher gjorde inte läget sämre.

 

Hur det än är så ska ett lag innehållande Mike Palm, Omar Krayem och Chris McKnight (för att bara nämna tre) inte förlora mot ecoÖrebro. Den 24 januari hände det ändå. Men om det nu skulle ske igen – en andra gång under samma säsong - så är det nog tal om att någon högre makt spelar oss ett spratt.

 

Ödmjukheten är högst troligt nyckeln för båda lagen när de drabbar samman i Idrottshuset i Örebro på tisdagskvällen. Gillar man Borås Basket så kan man alltid hoppas på att närkingarna fortfarande har konfetti i håret och champagne-klibb under sulorna efter triumfen i Norrköping.

 

Matchen sänds inte på WebbTV, men klubbens trogne bevakare Jonas Sehlin reser med laget till Örebro och rapporterar live via Facebook. Klicka in på http://www.facebook.com/BorasBasket vid 19-tiden och följ matchen sekund för sekund.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info