Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karin Schulz

Intensivt när Kings tog ledningen i kvartsfinalserien

20 MAR 2012 23:13
Tempot var högt när Kings och Solna, båda laddade till max, möttes i säsongens första slutspelsmatch. Hemmalaget hade ledningen under den allra största delen av matchen, men gästerna gav aldrig upp och var så nära som tre poäng när det var sju sekunder kvar. Det blev dock Kings som vann den första oerhört jämna och spännande kvartsfinalmatchen med 86-82.
  • Skapad: 20 MAR 2012 23:13

Kings coach Vedran Bosnic summerade efteråt matchen:

– De slog oss i returtagningen, de är betydligt bättre än plats sju i tabellen och de är nummer ett när det gäller returtagning. De kom tillbaka starkt i slutet och det var något som vi förväntade oss, de är ett bra lag och så kommer det vara i alla fem matcherna. 

Den första quartern var jämn och slutade 26-22. Kenneth Simms och Mantas Griskenas gjorde ett viktigt jobb under korgen. Simms gjorde i matchen totalt 27 poäng och tog tolv returer. I Solna var det Lesli Myrthil som tog flest returer, sju stycken totalt. 

Efter halva första quartern hade Kings lyckats kämpa sig till ett litet övertag på åtta poäng och tack vare intensivt försvar gjorde man det svårt för Solna att komma till avslut. Dino Pita och Mike Joseph gjorde ett strålande arbete i försvaret, men det gjorde även Solnas Willy Beck. Med tre minuter kvar av quartern hade Kings drygat ut ställningen till 46-30 och Solnas coach Torbjörn Gehrke såg inte alls glad ut. Efter matchen sade han:

– Vi spelar inte så bra anfallsmässigt och det är Södertäljes förtjänst. I en match som slutar med fyra poängs skillnad har man inte råd att släppa iväg så fruktansvärt mycket. Det är ok att göra misstag så länge man kompenserar för dem. Vi blir lite för paralyserade när Södertälje tar bort det vi letar efter och så kommer vi inte tillbaka i försvar för att vi har kastat bort bollen eller gjort ett dåligt avslut. 

Kings gjorde en bländande tredje quarter. Adnan Chuk bidrog till många viktiga poäng tack vare sina assists och gjorde totalt nio stycken. Det såg så enkelt ut för Johnell Smith att hitta de rätta lägena för att göra poäng, både genom sina drives och skott utifrån. Tillsammans med Simms fortsatte han att utmana i anfall och gjorde många viktiga poäng, och snart var ställningen 64-50. Efter en time out skärpte Solna till försvaret så att Kingsspelarna fick svårare att komma inside, men Simms fick man ändå inte stopp på under korgen. 

– Kenneth Simms och Johnell Smith gjorde 27 och 26 poäng. Det är monstersiffror, inte godkänt att tillåta sådant i ett slutspel, sade Gehrke. 

I inledningen av Q4 knappade Solna in på Kings ledning så att ställningen var 67-60. Hemmalaget hade svårigheter att bryta igenom Solnas försvar, men även Solna hade problem att hitta rytmen i anfallsspelet. Ju närmare slutet av matchen, desto hårdare blev spelet på planen och ett problem för Kings var att man redan tre minuter in i quartern hade lagfoul. 

Med ungefär en minut kvar av matchen skilde det endast fyra poäng, 84-80. När Solnas Jonte Flowers gjorde sina 22:a poäng i matchen var ställningen 85-82. Därefter foulade dock Myrthil så att Smith kunde säkra segern till 86-82. Efteråt kommenterade Smith Solnas upphämtning:

– Man kan aldrig slappna av mot ett lag som Solna och man kan aldrig ge sig in i en slutspelsmatch och tro att det ska bli lätt. I nästa match måste vi spela med större aggressivitet. 

Slutspelskänsla: 4
En bra match, intensiv, med högt tempo och kamp om varje boll och fight in i det sista.

Bäst i Kings: Johnell Smith
Johnell gjorde allt rätt idag. Högprocentig med matchvinnarkvaliteter.

Viktig för Kings: Kenneth Simms
Monstersiffror, sa Gehrke om Simms(och Johnell). Med 27 poäng och 12 returer visade Kenneth än en gång sitt värde för Kings den här säsongen.

Bäst i Solna: Jonte Flowers
Effektive Flowers fick sin fjärde foul i tredje perioden, fick vila men var nära att vända matchen i slutet. En riktig go-to spelare.

Värt att notera: Ingen liverapportering.
Det var bekymmer med liverapporteringen på basket.se under den första slutspelskvällen. Inte roligt, men felmeddelandet var lustigt: ”Vi har tillfället tekniska problem med live rapporetringen!”

Basketligan herr, Södertälje Kings-Solna Basket 86-82 
(26-23), (22-15), (19-20), (19-24)

Poäng i Kings:
Kenneth Simms 27
Johnell Smith 26 
Mantas Griskenas 13 
Dino Pita 9
Jesper Andersson 5
Mike Joseph 4
Adnan Chuk 2

Poäng i Solna:
Jermaine Jonte Flowers 21
William Walker 16
Krum Doychinov 9
Lesli Myrthil 13
Logi Gunnarsson 11
Willy Beck 6
Johan Westerlund 6

Av: Lina Agnemar
Foto: Karin Schulz

Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info