Hoppa till sidans innehåll

Jämtland Basket avslutar i Kringelstaden

12 MAR 2012 11:11
På tisdagen åker Jämtland Basket ner till Södertälje för att ta sig an Kringelstadens stolthet – Södertälje Kings. Lagen har spelat mot varandra tre gånger tidigare denna säsong och inbördes möten lämnar Södertälje Kings i förarsätet med totalt 2-1 i matcher. Jämtland Basket har inte mycket att spela för när det handlar om tabellpositionen men desto mer när det handlar om värdighet och stolthet.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

- Med tanke på resultatet i torsdagskväll som förkunnade att 08 Stockholm besegrat Södertälje med minst möjliga marginal, så tycker jag att vi gör en behjärtansvärd insats mot Uppsala Basket på fredagen och ändå håller uppe spelet på en anständig nivå. Det är min förhoppning att vi kan uppbringa samma stolthet och värdighet nu när vi åker ner till Södertälje för säsongens sista match, säger coach Dennis Aulander.

Du har tidigare uttryckt dig i positiv ordalag gällande Södertälje Kings, vad är det i deras spel som gör dem till en sådan pass tuff motståndare, inte bara för er, utan för alla de andra lagen också?

- Framförallt är dem konsekventa i allt de företar sig, både offensivt och defensivt. Man vet exakt vad man vill åstadkomma och nöjer sig inte förrän jobbet är slutfört och i den bemärkelsen är man kanske det laget i ligan som lyckas bäst med att ha både tålamod och disciplin. Kombinationen av bägge gör dem mycket svårslagna, detta tillsammans med att man får mycket av många händer, fortsätter Aulander.

Vad händer med Jämtland Basket anno 2011-2012 efter slutsignalen i morgon kväll?

- Det enda jag vet är att Pecka har inlett någon form av utvärdering med alla individer utifrån klubbens perspektiv. Själv kommer jag ta tillfället i akt här de närmsta dagarna och också sätta mig ner med spelarna för att ge dem feedback utifrån en coachs perspektiv och vice versa. Sen vad som händer med spelarna, vilka som stannar, vilka som lämnar, det återstår att se. Först måste vi få chansen att avsluta denna säsong med tillhörande utvärdering, avslutar Dennis Aulander.

 

Skribent: Peter Johansson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info