Hoppa till sidans innehåll

Jämtland Basket siktar på nya rekord

29 FEB 2012 08:13
Efter att ha varit spellediga sedan den 17 februari, så fanns det en del frågetecken i luften inför bortamötet mot ecoÖrebro, i synnerhet efter den sjukdomsperiod som bromsat våra ambitioner att få tillstånd möjligheten att slipa på detaljerna inför avslutningen och de fem matcher som återstår. Det skulle visa sej att samma frågetecken ganska omgående skulle omformera sej till ståtliga utropstecken och därmed är vi fortfarande med i racet om den åtråvärda, sista, slutspelsplatsen...
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Med facit i hand så har vi haft det lätt för ecoÖrebro i år och en del av anledningen till detta är att vi alltid lyckats komma till spel med stor portion ödmjukhet i dessa fighter.

Med tanke på den säsong ecoÖrebro haft i år, så har det naturligtvis varit en potentiell skräckmotståndare för alla lag, att bli det första laget som förlorar mot jumbon låg länge som en mörk skugga över alla lag innan Borås Basket blev det första laget att göra just detta. Sen fick även LF erfara att man inte bara ställer ut skorna mot Närkingarna och just att ställa ut skorna var inget vi hade tänkt göra denna gång heller mot dem…

Drazen ser till att ta tag i taktpinnen omgående och gör egenhändigt 7-0 innan Pierre Hampton gör det han är bra på: skickar i en trepoängare från modell längre avstånd.

Innan match hade vi som sagt pratat mycket om ödmjukhet, att dels respektera ecoÖrebro naturligtvis, men också oss själva. Det är lätt att prata om hur mycket man vill spela i ett slutspel, hur fantastiskt roligt det hade varit att få vara med och leka med de stora pojkarna och inte minst: hur farliga vi skulle kunna bli väl där och som sagt: prata är lätt, backa upp sitt snack – svårare.

Men är det något vi lyckas med denna dag när våren verkar ha kommit till södra Sverige, så är det att backa upp vårt snack om att komma ut redo, dominera i returtagningen, spela fysiskt, markera närvaro och sätta nya rekord, både som individer och lag betraktat.

”Sätta nya rekord” var något jag snappade upp i veckan, från en annan coach/tränare i en annan idrott och jag gillade uttrycket för det är ju precis detta det handlar om denna tid på året, att sätta nya rekord.

Nya rekord i defense, i returtagningen, i att hålla samman gruppen och tro på det vi gör, nya rekord i att offra sej efter 50/50-bollar, skjuta bollen i korgen, äta-sova-skita etc.

Det enda som håller ecoÖrebro kvar i matchen inledningsvis av densamma är deras trepoängsskytte och säga vad man vill om en spelare som Terrance Oglesby, men blyg är han - inte.

Succesivt mal vi dock ner hemmalaget och i samband med att Hesa Fredrik förkunnar te paus, så har vi skaffat oss en stabil och betryggande ledning, 57-37.

Vi pratar uteslutande om en sak under halvtidsvilan och det är att komma ut redo de första fem minuterna och inte bjuda ecoÖrebro på någonting, i synnerhet inget som kan får dem att tro att de har ett case igen.

Vi lyckas ganska bra med detta och trots att nämnde Oglesby fortsätter att bomba trepoängare, med betoning på b-o-m-b-a, så lyckas vi spela av andra halvlek på ett klart tillfredsställande sätt där alla ges chansen att komma på plan och därmed också hålla nere belastningen på oss alla.

Drazen inledde som sagt starkt och fortsatte så resten av matchen och visade än en gång att han vet vart röret är placerat i Idrottshuset i Örebro. Evaldas visar som så många gånger förr att han är en sann scorer men har även denna kväll 10 assists, en mycket glädjande siffra. Boakai fortsätter att vara högprocentig, något som lär behövas i allra högsta grad nu när vi går in i det definitiva slutskedet.

På fredag kommer Borås Basket på besök till Tegeltemplet och vi ska ha klart för oss en sak: Borås Basket är en oerhört tuff motståndare för oss med hot ”all over the place”.

För att vi ska kunna vara med och tävla med dem på fredag så behövs det att vi sätter nytt rekord i många aspekter, men framförallt i en: försvarsspelet.

Vi måste stoppa Borås Basket försvarsmässigt för att ha chansen att vinna matchen, att spela efter den gamla Dolphins-devisen ”först till hundra vinner”, kommer inte fungera och det vet vi alla.

Coacherna och spelarna ser också fram emot nya rekord gällande våra hemmapublik och förhoppningarna hos oss är att vi ska kunna bidra på ett sådant sätt, att samma publik ges chansen att höja ljudnivån ytterligare än vad som var fallet hemma senast mot Dragons – det var mäktigt då, vad månne det bliva på fredag?

Väl mött då - det ska bli förbaskat roligt!

Coach D

 

Skribent: Peter Johansson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info