Hoppa till sidans innehåll

Jämtland Baskets säsong är över

14 MAR 2012 12:57
Säsongen är över för vår del i och med förlusten mot Södertälje Kings i Basketligans sista omgång 2011-2012. Som så många gånger för de senaste fem, sex veckorna så spelar vi stundtals väldigt solid basket ända fram tills det ska avgöras. Då är det precis som att det knyter sej för oss och allt vi gjort tryggt och bra fram till dess….ser vi inte mer igen.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Hemmalaget inledde klart piggast och föranleder oss till en ganska kvick timeout.

Efter denna växer vi in i matchen och under andra hälften av första halvlek, så är det vi som dikterar villkoren därute. Vi går till halvtidsvila med ledning på åtta poäng och trots att Drazen skjutit som en gud fram tills nu, så är ändå känslan påtaglig att detta är en laginsats som möjliggör vår ledning.

Vi fortsätter att spela väldigt inspirerat av inledningen av andra halvlek innan hemmalaget mäktar med en run på oss i slutet av Q3 och minskar vår ledning till bara tre poäng.

Vi låter oss dock inte nedslås utan fortsätter jobba på oförtrutet innan det händer som vi sett så många gånger nu den senaste tiden: motståndarna närmar sej ytterligare medan vi tenderar att krympa och bli små, mycket små.

I detta skede av matchen/matcherna så har vi inte lyckats få de stoppen som är nödvändiga, som vi så väl hade behövt och när vi varit i behov att skjuta i bollen framåt, så har vi förvisso lyckats ta oss fram till tillfällena, men väl där så har vi inte träffat annat än järn.

I takt med dessa tighta förluster så har detta blivit en obehaglig sanning för oss och trots att vi pratat om att ”bara fortsätta spela och göra det vi gjort bra i 35-38 minuter”, så har vi inte lyckats stänga matcher i den utsträckning som varit nödvändigt i årets liga.

Till detta finns det säkert tusen anledningar och dessa tusen anledningar ska nu noga analyseras och utvärderas, så att vi har ett underlag i planeringen inför framtiden.

Vad som, så här spontant i direkt anslutning till sista matchen, däremot känns angeläget att lyfta redan nu är följande saker: jag är extremt stolt över på det sätt vi, som spelare/coacher och klubbledning, hållit oss borta från all form av ursäkter och bortförklaringar i takt med de uteblivna resultateten. Man kan tycka att det är en petitess i sammanhanget, men jag är fullständigt övertygad om att för att en dag kunna titulera sej vinnare och ta åt sej av ära och kännedom, så ser man till att stämpla in även när det blåser snålt.

Naturligtvis finns det ingen i vårt lag, i vår organisation som hade mått dåligt av lite medstuds under säsongen, det h-a-r onekligen varit ring ut i många avseenden. M-E-N: vi har också haft vår beskärda del av chanser att stänga matcher som sagt, utan att lyckats, och i den mening har vi misslyckats.

Vi har inte varit tillräckligt skickliga. Punkt slut.

Sen tycker jag ingen kan ta ifrån någon av oss som jobbat i och runt laget att vi verkligen försökt. Det finns ingen som sprungit och gömt sej, som inte velat ta ansvar som individ betraktat.

Det är också viktigt, för det är ju som så: ”du har inga problem om du inser att du har problem – du har problem först när du inte inser att du har problem”.

Under perioden härförleden när vi förlorade i tur och ordning mot LF, Dolphins och Dragons med totalt sju (!) poäng, så sköt vi under dessa tre matcher 54 trepoängare men lyckades endast peta i sex av dessa.

Är det ett problem? Ja, klart att det är ett problem, speciellt när du förlorar med så knapp marginal.

Men problemet hade uppstått först om vi hade åkt hem och spelat X-box i tron att det löser sej av sej självt och så var inte fallet.

Istället såg jag spelare komma tidigare till träningar, stanna kvar efter träningar för att skjuta, för att få tillbaka rytmen, känslan. Jag såg spelare ta ansvar för den uppkomna situationen, som insåg allvaret i densamma och jag såg spelare hålla ihop hela vägen ”to the bitter end” – det är jag oerhört stolt över!

Ingen kan någonsin komma och anklaga Jämtland Basket 2011-2012 för att inte ha försökt.

Jag är också extremt stolt över det sättet vi spelat i år och för på det sätt vi trots allt lyckats locka folk till Tegeltemplet. Publiksiffrorna där vittnar ju ändå om att vi gjort något rätt. Vi har spelat en attraktiv basket, kanske lite naiv basket (vilken resultaten skvallrar om), men som sagt: jag tror att det har varit attraktivt och titta på oss.

Till sist vill jag passa på och önska alla våra konkurrenter lycka till i stundande slutspel och samtidigt tacka för god match året som gått.

Ni förtjänar alla att vara i slutspelet och må bästa lag vinna!

Coach D

Skribent: Peter Johansson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info