Hoppa till sidans innehåll

Jämtland Basket till Örebro!

27 FEB 2012 11:17
Det börjar dra ihop sig för upploppet av grundserien av årets Basketliga herr och för Jämtland Baskets del inleds detta upplopp med bortamatch mot ecoÖrebro. Som alla känner till vid detta lag, så är ecoÖrebro avhängt sedan en tid tillbaka och ligger ohjälpligt sist, men coach Aulander och hans manskap i Jämtland Basket, åker ändå söderut med respekt och ödmjukhet i första rum...
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

- Ja, visst är det så, det vore bara korkat annars. Dels har ju ecoÖrebro vunnit sina första matcher här på senare tid (Borås borta och LF hemma) och sen tycker jag att ett lag som ligger nästsist i tabellen gör bäst i att komma till alla matcher med mycket stor ödmjukhet. Om vi glömmer packa ned den ödmjukheten inför morgondagens möte med ecoÖrebro, så kommer vi snabbt bli varse att vi är illa ute, säger Aulander.

Hur resonerar ni i laget inför avslutningen av serien, läget ser ju minst sagt bekymmersamt ut?

- Ja, det får jag väl trots allt hålla med om. Att det råder full optimism i vårt lag, att vi tror att vi kan vinna återstoden av matcher, det råder inget som helst tvivel om. Frågan är om 08 Stockholm förlorar tre av sina återstående, det kanske är mindre tveksamt, men så länge vi har chansen så kommer vi fortsätta att tro på det och fortsätta spela lika modigt som jag tycker varit fallet på senare tid, fortsätter Aulander.

Ja, tapperheten är det ju ingen som kan ta ifrån Jämtland Basket de senaste matcherna, men likväl lyckas man inte vinna matcher, vad beror det på?

- Man kan naturligtvis skylla på en viss portion otur, de berömda marginalerna har sannerligen inte varit med oss, men det är naturligtvis bara en del av sanningen. En annan del är ju att vi inte varit tillräckligt skickliga när det dragit ihop sig i slutet. Vi har onekligen kommit till lägena, men vi har inte lyckats dra i de stora, avgörande skotten och det är ju inte bara otur, det måste man ju trots allt erkänna. Vi måste försöka fortsätta ge oss chansen att vinna matcher genom att vara lika modiga och sen vara redo när chansen väl dyker upp igen, för det är det enda vi kan vara säkra på: den kommer dyka upp igen, säger Aulander.

Spelledigt nu sedan den 17 februari – hur står det till med formen?

- Helt ärligt, så vet jag inte. Vi har drabbats hårt av diverse sjukdomar och andra orsaker till frånvaro här under uppehållet, så förutsättningarna hade helt klart kunnat vara bättre. Dock tycker jag mig kunna skönja fler spelsugna själar därute på banan och det ska bli grymt spännande och se hur vi kommer tackla avslutningen här på grundserien. En sak vet jag dock redan nu: vi kommer sälja oss dyrt, avslutar Aulander.

  

Skribent: Peter Johansson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info