Hoppa till sidans innehåll

Jämtland Basket till vikingaland

05 MAR 2012 08:44
Efter förlusten hemma mot Borås Basket i fredags ser det minst sagt svårt ut för våra favoriter och inte blev det bättre av att 08 Stockholm gick och vann sin match mot just Solna, ett faktum som innebär att Jämtland Basket måste ta in tre matcher på de tre omgångar som återstår. Det har väl förvisso hänt större mirakel i idrottsvärlden än att 08 Stockholm skulle förlora de tre återstående matcherna samtidigt som Jämtland Basket gick och vann sina, samtidigt gäller det att vara realistisk om man ska tro Jämtland Baskets coach, Dennis Aulander:
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

- Ja, det börjar ju onekligen se halvjobbigt ut. Vi har försatt oss själva i en oerhört svår och knepig situation men så länge det finns en teoretisk chans så kommer vi självfallet se till att förbereda oss därefter, säger Dennis Aulander.

På de senaste fyra förlusterna så har Jämtland Basket förlorat med totalt 11 poäng (2, 75 poäng/match) – detta faktum måste naturligtvis vara ett hjärtskärande konstaterande?

- Visst är det så. Addera ytterligare fyra förluster med fyra poäng eller mindre tidigare under säsongen, så inser man två saker: vi kan onekligen inte anklagas för att vara ett lag med någon större flax och sen det viktigaste: vi har helt enkelt inte varit tillräckligt skickliga när det dragit ihop sig för crunchtime. Vi har gång på gång misslyckats med att dra i de stora skotten, inte minst senast mot Borås då vi missade femton straffkast och det är ju som sagt, inte bara otur, fortsätter Aulander.

Hur approachar man laget efter dessa tunga förluster, det måste vara en svår utmaning att hålla modet uppe på killarna?

- Ja, men också väldigt stimulerande och jag måste säga att laget och killarna har varit, är, helt fantastiska. Jag vet av erfarenhet att det är väldigt lätt hänt att det i ett lag snabbt blir försvarsmekanismer hos individen, försvarsmekanismer som snabbt tenderar att bli bortförklaringar och undanflykter i stället för att stå upp som en man och ta sitt ansvar. Oavsett hur denna resa slutar, så kommer vi alla kunna se oss själva i spegeln och säga att vi gjort allt i vår makt, från spelare hela vägen upp till coacher. Den vetskapen tar vi med oss in i matchen mot Solna och oavsett 08 Stockholms förehavanden så önskar jag av hela mitt hjärta, att pojkarna fick utdelning i form av seger. Nästan inget i världen hade varit mer rättvist, avslutar Aulander.

 

Skribent: Peter Johansson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info