Hoppa till sidans innehåll

Jämtland Basket vs Uppsala Basket

08 MAR 2012 10:15
Av någon anledning har det visat sig att Uppsala Basket är långtifrån någon drömmotståndare för Jämtland Basket denna säsong. 0-3 är siffror som är svårt att snacka bort och är något som naturligtvis manar till extra laddning inför lagens sista möte i grundserien 2011-2012. Mötet kan även inkludera en extra krydda, den om fighten om den sista åtråvärda slutsspelsplatsen. Om detta vet vi dock inget förrän kl. 20.45 ikväll torsdag då matchen 08 Stockholm-Södertälje Kings är färdigspelad och där Södertälje-seger är ett måste om drömmen ska leva fram tills på fredag...
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

- Ja, men att lämna över ansvaret på Södertälje Kings känns både orättvist och fegt. Hade vi inte legat där vi ligger, vilket vi gör av en anledning, vi har helt enkelt inte lyckats vinna tillräckligt många basketmatcher som denna upplaga av Basketligan kräver, hade vi gjort det så hade vi inte behövt förlita oss på våra motståndare som nu är fallet, säger Jämtland Baskets coach Dennis Aulander.

En förutsättning för att överhuvudtaget ha chansen till slutspel är ju att Jämtland Basket ser till att vinna sina återstående matcher och då gissar jag att segern mot Solna satt extra skönt?

- Självklart! Slutspel eller inte och oavsett vad 08 Stockholm bestämmer sig för att göra här i slutskedet, så är det av yttersta vikt att vi fortsätter på den inslagna vägen som faktiskt varit fallet den senaste månaden. Vi har under denna period spelat stabil basket även om segrarna har uteblivit och att då äntligen få vinna, känns både nödvändigt, skönt, men framförallt: fruktansvärt rättvist. Att avsluta värdigt känns oerhört angeläget för oss och ökar vår trovärdighet inför framtiden, fortsätter Aulander.

Jag vet inte, men jag får känslan av att du är ”försiktig” i din optimism gällande den där sista slutspelsplatsen?

- Jag vet inte, gissar att jag bara försöker vara realistisk, det handlar ju trots allt inte om att vi har det i egna händer, men som sagt: ingen behöver ifrågasätta vare sig min, Jontes eller någon spelarnas drivkraft och hunger att bärga den där sista slutspelsplatsen. Och ponera att Södertälje Kings vinner mot 08 Stockholm, ja, jag får gåshud vid bara tanken på hur stämningen kommer vara i Tegeltemplet mot Uppsala, för att inte tala om hur stämningen kommer vara i omklädningsrummet en halvtimme före uppkast. Det lär inte behövas något ”Any Given Sunday-speech” för att få det att brinna i ögonen på pojkarna, avslutar Dennis Aulander

 

 

Skribent: Peter Johansson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info