Hoppa till sidans innehåll

Jämtland vs Sundsvall - del IV

16 FEB 2012 11:04
Det vankas ytterligare ett prestigemöte i herrarnas basketliga när Jämtland Basket under fredagen hälsar sina antagonister från öst, Sundsvall Dragons, välkomna för säsongens fjärde derby lagen emellan. De två matcherna i Sundsvall har Dragons vunnit synnerligen komfortabelt medan Jämtland Basket var med och aspirerade på seger ända fram tills den feta damen tog till orda i den första matchen i Östersund. Nu står oerhört mycket på spel, i synnerhet för hemmalaget:
  • Uppdaterad: 14 MAR 2012 13:12

- Ja, vi är inte dumma. Vi är naturligtvis fullt medvetna om att medan vi går upp mot Dragons här hemma så spelar 08 Stockholm borta mot ecoÖrebro, det krävs ingen Sherlock Holmes för att räkna ut vår situation någon gång kl. 20.45 i morgon kväll om inte vi gör vår sak här hemma i Östersund samtidigt som vi har fel resultat med oss från Örebro, säger Aulander. Jag tror inte på att hymla om verkligheten, det är ju så här det ser ut och det enda vi kan påverka är vår egen prestation, det är där vi lägger all vår fokus just nu, fortsätter han.

Just prestationen har, bortsett från Södertälje Kings, varit på topp de senaste fyra, fem matcherna, eller hur?

- Ja, det tycker jag. I våra förlustmatcher mot Uppsala, Norrköping och nu senast mot LF har vi varit med och tävlat fram till sista skottet i respektive match och med en gnutta mer tur och skicklighet hade vi kunnat ha sex poäng mer i tabellen än vad som nu är fallet, men det är som dem säger: tur förtjänar man genom hårt arbete och för oss gäller det att arbeta ännu hårdare. Det sämsta vi kan göra nu är att tycka synd om oss själva, det tjänar inget till, synd är det bara om dem som tycker synd om sej själva, fortsätter Aulander.

Jämtland Basket pressade ju Sundsvall Dragons till fem matcher i fjolårets kvartsfinalserie medan man i år blivit frånsprungna ganska rejält, speciellt på bortaplan – vad beror det på?

- Ja, vad beror det på? Vi har helt enkelt inte varit tillräckligt bra de aktuella tillfällena. Sen får man inte glömma att det är mer eller mindre två helt nya lag som ställts mot varandra denna säsong och där är det väl ingen hemlighet, speciellt inte med facit i hand, att vår startsträcka varit betydligt längre än i Dragons fall som ändå hade en räcka nyckelspelare och coach kvar från förra årets upplaga. Det är egentligen nu på senare tid som vår identitet som lag betraktat börjat sätta sej och det är ju egentligen inget konstigt i sej, det tar tid för en ny organisation av spelare och coacher att synka fullt ut, avslutar Dennis Aulander.

Skribent: Peter Johansson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info