Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson/PAPAC Johan Jeansson

Jeansson såg till att Uppsala utjämnade

27 MAR 2012 22:11
Det blev verkligen ingen trivsam match för Borås Basket i Fyrishov på tisdagskvällen. Förmodligen var det ingen som hade väntat sig det heller, men trots allt så var det en mycket tung förlust som laget åkte på. Hetast och helt matchavgörande var Johan Jeansson och hans glödheta trepoängsbössa. Serien är nu utjämnad och vänder tillbaka till Boråshallen för kvartsfinal 3 på torsdag.
  • Skapad: 27 MAR 2012 22:11

Uppsala Basket började, precis som i kvartsfinal 1, med säkert distansskytte. Främst från Stefan Grundberg och Johan Jeansson. Av någon anledning verkade Borås Baskets spelare förvånade. Efter 4:50 fann de sig själva med i underläge 20-9 och headcoach Pat Ryan slösade sin första timeout. Men avståndet höll sig perioden ut. Sedan började Chris McKnight hitta in i matchen. Även Ryan Zamroz fick låna bollen och göra poäng några gånger. Men mest var det tack vare McKnight som Borås lyckades vinna den andra perioden med en poäng.

 

Förmodligen var det två ganska nöjda lag som vandrade ut till omklädningsrummen halvtidspausen. Uppsala för att man ledde matchen med tio poäng. Och Borås för att man inte låg under med ännu mer. Kanske var det de bästa förutsättningarna som matchen kunde få inför den andra halvan?

 

Sedan förklarade Johan Jeansson krig mot Borås korg. Hans scudmissiler från trepoängsterritorium hitta rätt fyra gånger under rask följd. Jeansson stoppade i 16 poäng under den tredje perioden och 27 totalt. Om man ska peka på en enskild faktor som avgjorde matchen så var det Johan Jeanssons offensiva uppvisning.

 

Och så var det Borås försvar givetvis. Det höll inte alls den här gången. Man kan hylla Johan Jeansson och hans pointguard Rhys Carter för många saker, men snabbt går det inte när de attackerar. Det spelade dock ingen roll. Det svartklädda försvaret hängde sällan med. I längden räckte Borås berömda offensiv inte till för att kompensera bristerna bakåt.

 

Underläget inför den fjärde perioden var 13 poäng. Omar Krayem spelade, för andra matchen i rad, som skuggan av sig själv. Uppgiften att kapa gapet tycktes därmed otroligt svår. Jason Thomas, som var fantastiskt bra i den första kvartsfinalen, stod heller inte att känna igen. Hoppet verkade stå till insideduon Mike Palm och Chris McKnight. Palm gjorde en bra andra halvlek (där 22 av hans 24 poäng tillverkades) men inte ens det räckte.

 

Uppsala spelade utan större svackor och förtjänade att utjämna kvartsfinalserien till 1-1. Efter ett fyra dagar långt uppehåll mellan kvartsfinal 1 och 2 så ska kvartsfinal 3 spelas nästan på uppstuds. Onsdagen är ämnad för vila, återhämtning och träning. Sedan är det dags igen i Boråshallen. Missa inte den fajten. Då är förlusten analyserad och självförtroendekontot påfyllt. Borås Basket kommer tillbaka och på torsdag tar man dessutom hjälp av Sean Banan.

 

Uppsala Basket-Borås Basket: 93-78 (27-16, 14-15, 26-23, 26-24).

 

Poänggörare Borås: Chris McKnight 28, Mike Palm 24, Ryan Zamroz 8, Omar Krayem 7, Jason Thomas 6, Milos Paravinja 5.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info