Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson/PAPAC Henke Carlsson

Kan det bli annat än fest?

12 APR 2012 16:25
Vi är framme vid den fjärde semifinalmatchen mellan Norrköping och Borås. Det är åter dags för en härlig hemmamatch i Boråshallen. Boråspubliken älskar detta och hur kan det bli annat än fest med dessa förutsättningar? Vem vet om byggnaden kommer att hålla den här gången?
  • Skapad: 12 APR 2012 16:25

När Borås Baskets säsong planerades satte klubbdirektör Jonas Larsson upp målet att laget skulle placera sig högre än föregående säsong. 2010/11 blev det en sjundeplats och respass efter 1-3 mot LF Basket i kvartsfinalen. I år blev det en fjärdeplats. Men det är inte allt. Långt ifrån till och med. Klubben har lyckats fördubbla publiksnittet samtidigt som laget har avancerat till sin första semifinalserie på tolv säsonger. Så från och med nu är varje seger en ren bonus.

 

Visst, slutspelet har inte varit problemfritt om man ser till spelet. Även om hemmamatcherna oftast har varit himmel, så har bortamatcherna flera gånger liknat helvete. Då är det roligt att en hemmamatch står näst på tur. Semifinal 4 mellan Borås och Norrköping Dolphins är planerad till fredag kväll. Mycket talar för att Eurosports tittare kommer att få se en fullpackad Boråshall som ramar in matchen.

 

Spänning och dramatik kommer inte att saknas. Åtminstone inte om den stundande matchen någorlunda följer det mönster som de tidigare slutspelsmatcherna har gjort. Duellerna när spelarna ställs en mot en är något att se fram emot. Omar Krayem och Andrew Mitchell har haft problem med att stoppa varandra hittills. Så bli inte förvånad om de fortsatt får extremt offensiva roller, samtidigt som spelare som Mattias Göransson kliver in och drar det defensiva lasset.

 

Matchupen mellan Mike Palm och Petras Balocka kändes innan serien startade som en given fördel för Borås. Men Balocka har spelat bra och hans siffror (12 poäng och 7 returer) har faktiskt överskuggat dem som årets center har lyckats skrapa ihop (9 poäng och 5 returer). Ser man bara till siffrorna så har Dolphins en liten edge även på position 3, där Jason Thomas och Anton Saks ofta ställs mot varandra. Chris McKnight vs Martin Ringström är ännu en jämn matchup, men här är det Borås så drar det längsta statistiska strået.

 

Det går naturligtvis att väga individuella matchups mot varandra hur länge som helt utan att komma fram till vem som kommer att vinna matchen. Hur spelarna agerar som en enhet ska nämligen in i ekvationen. Det är inte förrän vi sett själva matchen som vi kommer att veta om Norrköping Dolphins går till SM-final eller om Borås Basket lyckas pressa fram en femte och direkt avgörande semifinal. Den skulle i så fall spelas på söndag i Stadium Arena.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

 

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info