Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karin Schulz

Kings återtar serieledningen vid vinst mot Örebro

20 FEB 2012 11:19
Elva segrar på de 13 senaste matcherna. Så lyder Kings facit den senaste tiden och nästa till rakning är Eco Örebro, som bara fått med sig två vinster under säsongen. Matchen är väldigt viktig för Kings, som i händelse av seger återtar serieledningen och har stora möjligheter att nå en placering som etta eller tvåa i grundserien.
  • Skapad: 20 FEB 2012 11:19

Så kom då till slut Eco Örebros första segrar. Inom tre dagar i januari hann de med att slå både Borås och LF, men efter det blev allt sig likt igen. När Örebro kommer till Täljehallen har de fyra raka förluster i bagaget.

Att vinsterna kom, sammanföll med Terrence Oglesbys ankomst till laget. Oglesby, som det inte längre fanns plats för i Sundsvall, har på de få matcher han spelat för Örebro blivit lagets bästa scorer med 16.4 poäng per match i snitt.

Det blev utan tvekan en Oglesby-effekt, men den gode Oglesby verkar ha tagit sin roll i laget på väldigt stort allvar. Han skjuter i tid och otid, möjligen i tron om att det är honom och ingen annan det hänger på. Dessvärre tar han alltför många skott i alltför dåliga lägen, vilket fört med sig att hans skottprocent är riktigt dålig.

Örebro gör minst poäng av alla lag i ligan, men deras stora bekymmer ligger i försvaret. De släpper också in mest av alla lag. När de inte får tillräckligt många defensiva stopp, så blir anfallsspelet lidande i motsvarande grad.

Kings förlorade i Fyrishov i fredags efter en märklig match och i synnerhet första period som slutade 14-5 till Uppsala. Uppsala besegrade Kings med deras eget vapen, en stark defensiv, och lyckades, främst genom Johan Jeansson, sätta de viktiga treor som Kings inte fick.

Vedran Bosnic menade efter matchen att det var ett riktigt bottennapp för hans lag. Sådant inträffar ibland, men nu gäller det att studsa tillbaka och lägga allt fokus på matchen mot Örebro.

Om Kings lyckas slå Örebro skall ligger vägen öppen för en topp-två placering i grundserien. Det finns förstås inga lätta matcher när kvartsfinalerna börjar, men den hemmaplansfördel man får av en topplacering kan vara guld värd.

Någon risk för underskattning finns dock inte, trots att det är match mellan toppen och botten i ligan. Förberedelserna inför matchen kommer från Kings sida att vara lika noggranna som vanligt. Det har ju blivit kännetecknande för Vedran Bosnics arbetssätt att inte lämna den minsta sak åt slumpen.

Vinst mot Örebro betyder att Kings återtar serieledningen, och sedan är det bäddat för en alla tiders seriefinal på lördag, när Norrköping Dolphins kommer till Södertälje.

 

Foto: Karin Schulz

Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info