Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karin Schulz

Kings blev första laget klart för semifinal

26 MAR 2012 21:20
Solna kom till Täljehallen med kniven på strupen. Det handlade om att vinna eller försvinna i ordets rätta bemärkelse. Det blev inte den "fjollbollsmatch" som coach Gehrke kallade den första matchen mellan lagen. Och än en gång visade Kings att de kan vinna mot Solna oavsett vilken typ av match det blir.
  • Skapad: 26 MAR 2012 21:20

Solna försökte verkligen driva upp tempot i matchen och spelade tufft, men lyckades inte riktigt i inledningen. De drabbades av mycket fouls och sköt inte bra utifrån. Å andra sidan gjorde inte Kings det heller.

Först efter 15 minuter gick matchens första trea in. Dittills hade lagen skjutit tolv stycken utan att lyckas och de som tjänade mest på det var Kings, som hade ett mycket bättre attackspel än Vikings.

Det ledde Kings till ledning med sex poäng efter den första perioden, men Solna kom i kapp i andra. Det var en vass match-up mellan Jonte Flowers och Johnell Smith, där Flowers såg piggare ut än i de andra två matcherna.

Johnell hade inte samma utdelning som senast, men främst Griskenas och Simms såg till att Kings kunde gå till halvtidsvila med fem poäng upp, 42-37.

Solna såg ut att komma ut med ny energi efter halvtid och ökade aggressiviteten i försvaret, men Kings stod emot. Åter var det Griskenas och Simms som stod för fiolerna när Kings ryckte åt sig en niopoängsledning inför sista perioden.

Matchavgörandet kom i slutperioden när Kings gick fram till en 14-pongsledning, som man sedan kontrollerade in i mål. Det var en stark insats av Kings, både i matchen och hela kvartsfinalen.

- Jag är otroligt nöjd med att vi i tre raka matcher mot Solna gör exakt det som vi bestämt oss för, sa en lycklig coach Bosnic efter matchen.
- Och naturligtvis att vi visade att vi kan vinna på olika sätt. Den här matchen var den mest fysiska av de tre, men det spelade ingen roll. Skönt att vi kunde avgöra idag, för det ger oss en dryg vecka att ladda om på.

Tre raka och första lag klart för kvartsfinal är ett riktigt fint facit. Kings får nu chansen att ladda några extra dagar medan övriga lag spelar klart sina matchserier. Det blir Sundsvall eller LF i semifinalen, men oavsett vilket har Kings fördel av hemmaplan även i den matchserien.

Slutspelskänsla: 4
Ganska bra stämning i hallen. Dessutom två lag på tårna, som båda spelade stenhårt, ibland på gränsen till brutalt. Det märktes att det var slutspel och att det gällde mycket.

Bäst i Kings: Mantas Griskenas
Simms var lysande men Griskenas var bäst. Tvekade aldrig, gjorde de viktiga poängen och ett jättejobb i försvaret. 

Nyckelspelare i Kings: Mike Joseph
Mike har utvecklats enormt den här säsongen och blivit en viktig kugge i rotationen. Gör en väldig i nytta, numera inte bara i försvaret.

Bäst i Solna: William Walker
Överglänste Flowers, sköt otroligt bra och är klart bättre än han någonsin var under sin tid i Södertälje.

Värt att notera: Dinos måltorka
Dino Pita var stenhårt hållen och fick uppleva den ovanliga känslan att göra poäng först efter 35 minuter. Inte hela världen en sådan här dag när andra istället klev fram.

Basketligan herr, Södertälje Kings-Solna Vikings 83-76 
(22-16), (20-21), (22-18), (19-21)

Poäng i Kings:
Kenneth Simms 25
Johnell Smith 13 
Mantas Griskenas 22
Dino Pita 6 
Mike Joseph 9
Adnan Chuk 8 

Poäng i Solna:
Jermaine Jonte Flowers 23
William Walker 24 
Krum Doychinov 7
Lesli Myrthil 7
Logi Gunnarsson 7
Willy Beck 6
Johan Westerlund 2

Av: Tapio Joulamo

Foto: Karin Schulz

Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info