Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Ardelius

Kings går för elfte raka på hemmaplan

12 FEB 2012 00:28
Matchen på måndag mellan Kings och Solna Vikings blir lagens tredje möte den här säsongen. Solna, som sladdade i början av säsongen, har nu tätkänning och är det lag som just nu har den längsta segersviten; sju matcher. Kings å andra sidan leder tabellen och har tio raka hemmavinster.
  • Skapad: 12 FEB 2012 00:28

Det är utan tvekan så att Solnas säsong antagit en bra trend efter en karusell av spelarbyten. När först Will Walker och sedan Jonte Flowers anslutit till laget tycks det som om Vikings hittat sin formation.

I synnerhet Flowers har blivit en vitamininjektion och har levererat, särskilt i anfallsspelet. Flowers har snittat nästa 22 poäng på de sex matcher han hunnit spela, och har gjort det på ett sätt som gynnat laget. Det var just det som Solna sökte när Jukes och McDowell tidigt skickades ut.

Vinsterna på sistone har fört fram Solna till en femteplats i tabellen, på samma poäng som trean Sundsvall och fyran Borås. Resten av matcherna i februari kommer att avgöra deras möjlighet att nå en position bland de fyra i toppen. Med start mot Kings har Solna fem raka matcher mot de bäst placerade lagen att se fram emot.

Oavsett Solnas framfart på senare tid är ändå Södertälje Kings laget att slå just nu. På hemmaplan är Kings oerhört starka och har nu tio raka i Täljehallen. Och med bara en förlust på de senaste tolv matcherna finns det fog att hålla med om det som Borås skrev efter Kings seger där i tisdag: ”Södertälje är det bästa laget just nu”.

Som vanligt blir det också en match i matchen mellan lagens coacher, Vedran Bosnic och Torbjörn Gehrke. De båda kan varandra utan och innan efter Gehrkes år i Södertälje, och frågan blir vem som kan neutralisera vem.

Flera lag har problem med match-upen mot Solna, i synnerhet mot deras guards. Spelare som Willy Beck, Logi Gunnarsson, Johan Westerlund och Jonte Flowers är oerhört kvicka i anfallsspelet, men även defensivt duktiga. 

Kings hör inte till lagen som har svårt att hantera Vikings guards. Johnell Smith, Dino Pita, Adnan Chuk, Mike Joseph och Tobias Borg kommer att kunna ta hand om dem.

Däremot är det angeläget att stå emot deras stora killar. Solna har en tung och tuff frontcourt med Lesli Myrthil, Krum Doychinov och William Walker. Inte för inte är Solna Vikings ligans bästa lag i sammanlagd returtagning och de är också i topp vad gäller offensiva returer. Det blir lite att bita i för Kings, som vi som bekant hittar i andra ändan av returtagningstabellen.

Kings imponerade oerhört när man senast stängde ned Borås helt och hållet, då varenda spelare gjorde sitt jobb defensivt och levererade på bred front i anfallet. Men mot Vikings blir det en helt annan match.

Det är två lag som surfar på en framgångsvåg. Ingen kommer att ge sig när det på nytt är dags för en av alla dessa fyrapoängsmatcher. Matchen kan komma att bli något alldeles extra.

Måndagens match går också att se på webben, genom Svenska Spel. För att se sändningen krävs en inloggning, som skapas på svenskaspel.se, och är kostnadsfri.

Foto: Erik Ardelius

Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info