Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karin Schulz

Kings gjorde 2-1 i semins hittills bästa match

10 APR 2012 21:38
Det var en oerhört jämn och tät tredje match mellan Kings och LF, där hemmalaget visserligen hade ledningen större delen, men där gästerna hela tiden jagade ikapp. I den sista quartern orkade dock inte LF hålla jämna steg och var tvungna att se sig besegrade med 89-78.
  • Skapad: 10 APR 2012 21:38

Efteråt sade Kings coach Vedran Bosnic:

– LF är ett fantastiskt lag, som har många starka spelare. Jag tror att vi var extremt förberedda inför den här matchen även om jag inte är helt nöjd, men ibland är turnovers något man måste göra för att försöka göra rätt saker. 

Hemmalaget gick ut starkt i anfall med bra skytte, och redan efter tre och en halv minut hade Mantas Griskenas satt sin andra trepoängare. Men även LF:s Martin Pahlmblad och Urule Igbavboa gjorde ett bra jobb, liksom Andreas Person, som kämpade hårt för att hålla Johnell Smith kort i anfall. 

Med fem minuter kvar av den första quartern hade Kings skaffat sig en tiopoängsledning, men hade mot slutet svårt att sätta skotten och gjorde en del enkla misstag, vilket gjorde att LF hade jagat ikapp till 23-20 vid quarterns slut. 

LF inledde Q2 med en trepoängare och var därmed ikapp hemmalaget och mot slutet av quartern hade Igbavboa gjort 16 poäng. Kings började quartern lite skakigt, men skärpte efterhand till spelet. Adnan Chuk sade efteråt om matchen:

– Det kändes som om det var vår match hela tiden, det är svårt att möta oss här i Täljehallen. Det är mycket hårt jobb som ligger bakom att vi lyckades vinna. Det tär och är fysiskt jobbigt att spela basket mot oss. Alla lag brukar vara förberedda i de första Q, men det gäller att orka alla fyra. Vi har förberett oss länge för att orka spela genom hela matchen. 

Kenneth Simms och Keith Ramsey gjorde ett stort arbete för respektive lag under korgen. Simms såg till att skaffa sig en hel del straffkast och tog tillsammans med Griskenas viktiga returer. Griskenas fortsatte dessutom att skjuta bra. LF bleknade lite mot slutet av quartern och i halvtid var ställningen 43-36. 

Simms fortsatte att plocka returer och Pita satte i inledningen av Q3 sin tredje trepoängare, vilket ledde till att hemmalaget återigen var uppe i en tiopoängsledning. Trepoängsskyttet skilde sig åt mellan lagen, där hemmalaget satte 60 % medan LF satte 20 % under quartern. Men LF fortsatte jaga och quartern avslutades med 64-61. LF:s coach Charles Barton sade efteråt:

– Det var inte så att de tog bort vårt skytte. Vi hade möjlighet att skjuta och hade öppna lägen, men valde att inte göra det. Södertälje lyckades slå oss i slutet och vi kunde inte stå emot. Om det blir en femte match hoppas jag att vi kan orka på ett bättre sätt.

Ramsey gjorde några viktiga poäng för LF, och två minuter in i den sista quartern skilde det endast ett poäng mellan lagen. Men Simms fortsatte kämpa, bland annat genom att plocka returer som ledde till ett antal viktiga poäng. Med tre minuter kvar hade Kings lyckats skaffa sig en fempoängsledning och lyckades gå vinnande ur striden. Resultatet blev slutligen 89-78. 

– Det var en bra match, den bästa hittills, sade Barton. Södertälje var lite mer disciplinerade än vi var och var värda att vinna. De spelade bra och mot slutet kontrollerade Smith spelet. När matchen stod och vägde var Södertälje väldigt starka och klarade av att avsluta matchen. 

Slutspelskänsla: 5
Båda lagen ville så gärna och så mycket och matchens utgång var helt oviss fram till de sista minuterna, då LF inte riktigt orkade hålla jämna steg. 

Bäst i Kings: Kenneth Simms
Simms gjorde än en gång en ovärderlig insats för Kings och var näst intill orubblig under korgen.

Nyckelspelare i Kings: Johnell Smith
Smith har en förmåga att kliva fram när det som mest behövs, och så var det även idag. 

Bäst i LF: Urule Igbavboa
Igbavboa syntes visserligen mest i den första delen av matchen, men gjorde en mycket viktig insats för sitt lag.

Värt att notera: Eurosports premiärfilmande
Från och med idag sänder Eurosport alla resterande matcher i Basketligan herrs slutspel, vilket ger många tittare, får man hoppas.

Basketligan herr, semifinal 3, Södertälje Kings – LF Basket 89-78 
(23-20), (20-16), (21-25), (25-17)

Poäng i Kings:
Johnell Smith 26
Kenneth Simms 23 
Dino Pita 13
Adnan Chuk 10
Mantas Griskenas 8
Wictor Grenthe 4
Jesper Andersson 3
Mike Joseph 2

Poäng i LF:
Urule Igbavboa 24
Keith Ramsey 18
Rudy Mbemba 11
Martin Pahlmblad 9
Andreas Person 9
Marcus Relphorde 5 
Christopher Ryan 2 

Av: Lina Agnemar
Foto: Karin Schulz

Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info