Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karin Schulz

Kings till Norrköping för att stjäla match tre

21 APR 2012 16:03
När Kings och Dolphins på söndag möts i den tredje finalen i Norrköping, är frågan vilket lag Dolphins kan ställa upp med; med eller utan Andrew Mitchell. Amerikanens öde ligger i förbundets disciplinnämnds händer, efter den händelse i matchens slutskede som ledde till att Mitchell ådrog sig en diskvalificerande foul.
  • Skapad: 21 APR 2012 16:03

När Norrköpingsspelarna släntrade in i Täljehallen en timme innan den andra finalen skulle starta, höjdes en del ögonbryn. Alla har visserligen sina egna matchrutiner, men att anlända till arenan så nära inpå matchen verkade en aning avslappnat i överkant.


Och kanske var det så att Dolphinsspelarna inte kom till matchen med hundraprocentigt fokus efter den stora segern i den första matchen. Trots Dolphinskaptenen Drains varningar om att inte ta något för givet och trots Kings starka hemmaplansfacit.


Paul Burke var också ytterst besviken efter matchen och menade att hans spelare hade tagit matchen för lättvindigt.
- Vi fullföljde inte något av vår game-plan i den första halvleken och spelade egentligen bara bra i fyra minuter av matchen, sa Burke.


Trots all rutin som finns i Dolphins lag visade det sig än en gång att inget går att ta för givet när det handlar om idrott. Norrköping är fortfarande favoriter i finalserien och är Goliat i jämförelse med Kings, men alla vet ju hur kampen mot David slutade.


Kings, som gjorde en blek figur i den första finalen, genomförde i fredags matchen så som man varit van att se laget göra under säsongen. Johnell Smiths inträde på planen avgjorde inte matchen i sig, men hans nästan 16 minuter blev ändå en vitamininjektion för resten av laget.


Smith räknar med att öka sin minuter allt mer eftersom han enligt egen utsago känner sig bättre för varje dag som går.


Det var åter Laget Kings som framträdde i Täljehallen, med sedvanlig struktur i försvar och anfall, och med strålande insatser av spelarna som normalt inte tillhör förstauppställningen; Borg, Grenthe, Joseph och Andersson. Det är absolut nödvändigt att Kings bänk bidrar i den tredje matchen för att Kings skall kunna stjäla den, i synnerhet med tanke på den starka rotation som finns i Dolphins.


När lagen nu har "plattat till det" i var sin match finns det anledning att tro på en tuff fortsättning av matchserien. Frågan är också om Dolphins amerikan Andrew Mitchells attack på Dino Pita i slutskedet av fredagens match kommer att få ytterligare konsekvenser.


Det slutspel som hittills präglats av god och sportslig anda fick sig en törn när Mitchell bakifrån tacklade Pita när denne var i luften för en lay-up. Det var bara en ödets nyck att Pita inte skadades illa i incidenten, som givetvis medförde en diskvalificerande foul för Mitchell.


15 sekunders diskning eller möjligen någon/några matcher ytterligare är vad det handlar om för Mitchell, beroende på hur Svenska Basketbollförbundets disciplinnämnd beslutar i saken.  Besked därifrån är att vänta innan söndagens match startar.

 

Av: Tapio Joulamo

Foto: Karin Schulz

Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info