Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karin Schulz

Knapp Kingsseger i grinig match

13 MAR 2012 23:15
Kvällens match innehöll inget skönspel direkt, men var jämn in i det sista. Jämtland, som redan hade missat slutspelet såg till att Kings, som slutade tvåa i serien, fick jaga för att hålla jämna steg. Det blev dock till sist seger för hemmalaget i en match med en hel del dåligt humör.
  • Skapad: 13 MAR 2012 23:15

– Vi startade matchen bra, de första fem minuterna var bra. Sen hittade vi inte riktigt rytmen, vi gjorde många misstag och drog på oss många fouls, sade Kings coach Vedran Bosnic efteråt.

Kings hann skaffa en liten ledning på 8-0 och det dröjde två och en halv minut innan J’son Stamper gjorde Jämtlands två första poäng, men sedan var gästerna med på banan. Drazen Klaric och Evaldas Zabas sköt makalöst bra och efter sex minuter spelade av Q1 var Jämtland ikapp och förbi. Efter en time out såg dock hemmalaget till att skärpa försvaret och avsluta quartern med 24-20.

Klaric fortsatte att skjuta bra och jämnade ut ställningen till 28-28 med hjälp av en trepoängare med sex minuter kvar av den andra quartern. Kenneth Simms och Mantas Griskenas hade fullt sjå i kampen om returerna mot Jämtlands stora killar. Tack vare Zabas och Brynjar Björnsson gick Jämtland upp i ledning med 41-49 och vann quartern med 15-29.

– Minus åtta i halvlek…, kommenterade Bosnic missnöjt. I första delen av tredje försökte vi hitta rytmen igen och lyckades vinna den quartern. 

Men Jämtland ledde fortfarande och ställningen var 70-73 inför Q4. Bidragande var Klarics och Zabas fantastiska skytte, samtidigt som Simms fick sin fjärde foul tidigt i quartern. Under en period låg Kings under med tio poäng innan man mot slutet av quartern ryckte upp sig, tack vare framför allt Alex Lindqvist, Tobias Borg och Mike Joseph. 

Kings gjorde en rejäl upphämtning i den sista quartern, trots att bland annat Zabas och Klarics skytte fortsattade att se oroväckande bra ut. Hemmalaget pressade motståndarna hårt i försvaret för att komma ikapp och Smith var starkt bidragande till att vända underläget genom några fina steals och en rejäl tempohöjning. Griskenas satte också några fina skott, och tack vare en fin assist av Smith kunde Adnan Chuk sätta två poäng och ett bonuskast, 86-87. Chuk återgäldade och gav Smith en riktigt fin passning som ledde till ytterligare två poäng. Därefter hade hemmalaget hittat det lilla grepp som behövdes för att lyckas vinna. 

– Vi visade karaktär i de sista fem minuterna och att vi kan vinna när vi inte spelar bra, det är viktigt. Att matchen inte var viktig gjorde det svårt att hitta motivationen, men vi försökte i alla fall. Dessutom spelade inte Dino idag eftersom han hade fått en lättare smäll. Vi vill inte riskera något med honom inför slutspelet, avslutade Bosnic. 

Matchbetyg: 3
Det var en ”fulmatch” med oviss utgång. Mycket diskussioner och viss okoncentration emellanåt.

Bäst i Kings: Mantas Griskenas
Griskenas satte de där viktiga skotten när det som mest behövdes.

Bäst i Jämtland: Drazen Klaric
Klaric var svårstoppad överallt, kändes det som. Han satte fyra av fyra trepoängare och gjorde totalt 24 poäng i matchen. 

Värt att notera: Den dåliga stämningen
Kanske var det bristen på motivation som bidrog till allt gruff på planen? 

Basketligan herr, Södertälje Kings – Jämtland Basket 100-94 
(26-20), (15-29), (29-24), (30-21)

Poäng i Kings:
Johnell Smith 24
Mantas Griskenas 24 
Adnan Chuk 13
Tobias Borg 11
Kenneth Simms 9
Mike Joseph 8
Alex Lindqvist 5
Wictor Grenthe 4 
Jesper Andersson 2 

Poäng i Jämtland:
Drazen Klaric 24
Evaldas Zabas 23
Boakai Lalugba 17
J’son Stamper 12
Brynjar Björnsson 8
Stefan Hellgren 4
Andreas Karlsson 4
Johan Rönström 2

Av: Lina Agnemar
Foto: Karin Schulz

Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info