Hoppa till sidans innehåll

Kvartsfinalerna utjämnade efter snöplig förlust hemma

30 MAR 2012 23:40
LF Basket hade ett utmärkt läge att säkra spel i semifinal efter tisdagen vinst borta mot Sundsvall Dragons men utan poängsprutan Marcus Relphorde orkade inte LF hänga med i alla fyra perioder i kvällens drabbning.
  • Uppdaterad: 04 APR 2012 13:15

Efter en lång tid av sparsamt med speltid visade Christopher Ryan upp sig från sin bästa sida i första perioden när han sprang i poäng tillsyns när han ville. De första tio minuterna var det högt tempo och hög intensitet som gällde, något som passar just Ryan väldigt bra. Men det var inte bara Ryan som presterade i hemmalaget utan även Emil Salon fortsatte där han slutade i tisdags och slängde i tre treor i inledningen av matchen. Tyvärr fick vi inte se något mer av Salon då hans knä vek sig illa under andra perioden och han blev liggandes ett bra tag. Hos Dragons var det som vanligt Jakob Siguardson, tillsammans med Mark Tyndale som höll Sundsvall kvar i matchen.

I inledningen av andra halvlek gick det mesta vägen för LF Basket som spelade riktigt bra stundtals, inte minst under mitten av tredje då man gjorde tio raka poäng på ett vilset Sundsvallförsvar. När så den fjärde perioden skulle börja hade hemmalaget ledningen med sex poäng och det såg ut som att LF Basket skulle kunna klösa sig till en seger. Tyvärr hade Dragons nästan omänsklige Jakob Siguardson något att säga till om efter en relativt svag period med många missade skott. Men när Siguardson väl sätter sina skott blir han nästan omäjlig att försvara, något han, tyvärr för de 2512 luleåbor, visade upp idag.

Mot slutet hade LF Basket ledningen med åtta poäng och man såg ut att gå mot en plats i semifinalen, men under matchens slutskede mäktade man inte med att göra poäng en enda gång utan Dragons kunde avsluta matchen med 13 raka poäng och utjämnar kvartsfinalserien som kommer att avgöras i Sundsvall.

För hemmalaget stod Christopher Ryan för en utmärkt insats och slutade på 22 högprocentiga poäng. Även Keith Ramsey spelade som vanligt med mängder av energi under båda korgarna. Tyvärr kom varken Rudy Mbemba eller skadade Martin Pahlmblad upp i sina vanliga nivåer och då blev det för tungt för ett LF Basket som redan saknade sin amerikanske poänggörare Marcus Relphorde på grund av en lätt hjärnskakning.

Sundsvall Dragons har utan tvekan Jakob Siguardson att tacka för att säsongen inte tog slut i kväll, när slutsignalen ljöd visade poängtavlan att den isländska storksytten hade kastat i 31 poäng. Även tidigare nämnda Mark Tyndale stod för en viktig insats med sina 17 poäng och ett stabilt anfallsspel.

Poäng LF Basket: Chrisopher Ryan 22, Keith Ramsey 13, Urule Igbavboa 10, Rudy Mbemba 9, Emil Salon 9, Matija Poscic 4, Andreas Person 4, Martin Pahlmblad 2

Poäng Sundsvall Dragons: Jakob Siguardson 31, Mark Tyndale 17, Dino Gregory 12, Johan Pierre 9, Hlynur Baeringsson 6, Nenad Zivcevic 3

David Nilsson
This is a mailto link

Skribent: Lasse Mikkelsson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info