Hoppa till sidans innehåll

Kvartsfinal nummer tre!

26 MAR 2012 17:21
Utjämnat i matcher 1-1, nu är det dags för kvartsfinal nummer tre i bäst av fem! LF Basket med ett litet moraliskt övertag efter utklassningen i fredags när resultatet slutade med LF-vinst 85-52. När gjorde Sundsvall Dragons endast 52 poäng framåt senast? Efter den första perioden var det aldrig någon diskussion om vart segern skulle hamna. TV 24Norrbotten livesänder matchen i morgon så nu är det bara att hänga på!
  • Uppdaterad: 27 MAR 2012 14:45

Pontushallens sjätte spelare som är en riktig slow-starter var uppvärmd och klar för spel i fredags. Med en utmärkt coachning av Gustav Uusihannu bidrog ”Klacken” definitivt till segern och bäva månde ”klyktattarna” från Sundsvall inför fredagens möte. Tack Gustav, tack ”Klacken”, er insats värmde alla, klubben, sponsorer, spelare, coacher… ja helt enkelt ALLA! Det är Er insats som
behövs och detta som ger ryggrad åt LF Basket och Pontushallen och Luleå och Norrbotten!

Ny match på bortaplan och nu gäller det att knipa en vinst i drakborgen! Vinst i morgon och Sundsvall kommer att mötas av något hiskeligt på fredag i Pontus.

 

Fredrik Joulamo, assisterande coach i LF Basket;

 

” – Senast spelade vi bra försvar samtidigt som Sundsvall inte gjorde någon bra match. De spelade inte bra basket och samtidigt fick vi till ett tajt försvar. Denna gång vann vi de flesta 50/50-situationer vilket är mycket viktigt när det är slutspel och små marginaler. Nu rann det iväg till vår fördel och det blev en stor vinstmarginal.

– Vi var bättre i fredags men vi vet att de kommer ut som ett nytt lag i morgon. De kommer inte att missa lika mycket i morgon på hemmaplan. Det viktiga för oss är att hålla vår nivå från den senaste matchen, då har vi stor chans till vinst. Dessutom känner vi att vi har mer att ge offensivt


– Vi höll vår defensiva gameplan mycket bra senast och lyckades med vårt pick och rull-försvar samt fick kontroll på deras transitionspel.  Jag tror det är länge sedan Sundsvall gjorde endast 52 poäng i en ligamatch.

– I Sundsvall spelade de zonpress på oss och vi överarbetade vårt spel mot den, vi gjorde lite för mycket helt enkelt och nu i fredags hade vi pratat igenom det och skulle göra det enkelt för oss.

 

– Nu gäller det att ha fokus på vad Sundsvall kommer att ändra inför matchen i morgon och samtidigt planera på vad vi ska göra för att ligga steget före!”

 

Skribent: Lasse Mikkelsson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info