Hoppa till sidans innehåll

Kvitterat av Kings

20 APR 2012 22:34
Det var ett helt annat Kings på planen än i den första finalmatchen mot Dolphins. Framför allt var man med i kampen under korgarna och höll matchen returmässigt jämn. Dessutom var Johnell Smith på planen igen, dock inte till 100 % än och spelade totalt 15 minuter. Hemmalaget behöll greppet genom i stort sett hela matchen, som slutade 75-66.
  • Skapad: 20 APR 2012 22:34

Johnell Smith tyckte att det kändes bra att spela igen:

– Jag fick en chans att hjälpa mina lagkompisar och även stödja dem från bänken. Jag mår bra, det är kul att äntligen få komma ut där igen några minuter. Skadan blir bättre för varje dag och med hjälp av rehab hoppas jag att jag kan spela mer i nästa match. Men huvudfokus för mig just nu är att bli helt bra igen. 

Dolphins inledde med samma svårforcerade försvarsspel som i den första finalmatchen och Kings hade svårt att komma till avslut i anfall. Men även hemmalaget spelade bra försvar och det var först efter två och en halv minut som Mantas Griskenas satte en trepoängare som också blev matchens första. Griskenas satte kort därefter även ytterligare en trepoängare och ställningen var 8-0 efter tre och en halv minut, när Anton Saks därefter satte Dolphins första poäng. 

Kings coach Vedran Bosnic var nöjd med Kings insats och med matchen som helhet:

– Det var en riktigt bra match, bra försvar från båda lagen. Försvarsspelet är en av våra styrkor och det var något vi var tvungna att göra bra idag. Norrköping var också duktiga, men vi gjorde några väldigt bra saker. Våra unga spelare, Tobbe, Mike, Dino och de andra var duktiga och Johnell fick komma in en stund. 

Dolphins helplanspress gjorde att Kings fick kämpa för att driva upp bollen och inte fastna i klorna på gästerna, och bortalaget, som började lite skakigt, hade hämtat igen till 18-15 vid quarterns slut. 

Kings spelade med stor beslutsamhet och tillät inte motståndarna att få samma utrymme under korgen som i den första matchen. Petras Balocka var en av dem som var hårt hållen. Dessutom började gästerna se osäkra ut genom att göra flera turnovers och missa enkla skott. Andrew Mitchell var som en vessla på planen och nästlade sig igenom försvaret, men hade inget flyt med skyttet och missade mycket. Vid quarterns slut hade Kings lyckats dra ifrån till 39-27. 

– Vi stod bara och tittade på, vi följde inte vår game plan, sade Dolphins coach Paul Burke efteråt, och när man inte följer sin game plan börjar man stressa och forcera fram skott. 
- Den första matchen skadade oss, den gjorde att vi inte hade tillräcklig respekt för motståndarna efter att vi vann så stort då. Särskilt Pita och Simms fick stort utrymme, men Kings gjorde också ett bra jobb defensivt.

Kings såg till att behålla en tiopoängsledning. Tobias Borg gjorde en strålande insats när Johnell Smith var tvungen att gå på sparlåga, men hade i mitten av Q3 fått fyra fouls. I inledningen av den sista quartern lyckades Dolphins hämta ikapp några poäng och ställningen var 59-53 efter tre minuter. Men hemmalaget såg till att hålla undan genom att återigen gå upp i en tiopoängsledning. Stämningen på planen var tuff, och gästerna pressade hårt i försvaret. 

Dolphins fortsatte jaga och gjorde ett rejält uppsving de sista minuterna av matchen. Med en och en halv minut kvar skilde det endast ett poäng mellan lagen. När endast 25 sekunder återstod drog Mitchell på sig en diskvalificerande foul, vilket innebar att han fick lämna Täljehallen. Vid straffkastlinjen kunde Pita tillsammans med Simms säkra en viktig seger för sitt lag i en match som slutade 75-66. 

– Jag har inte haft en chans att prata med Mitchell om foulen, men vi ska göra det  imorgon och försöka kyla ned känslorna, kommenterade Burke den diskvalificerande foulen. 

Basketligan herr, finalmatch 2, Norrköping Dolphins - Södertälje Kings 75-66 
(18-15), (21-12), (15-18), (21-21)

Poäng i Kings:
Kenneth Simms 19 
Dino Pita 16
Mantas Griskenas 12
Tobias Borg 8
Wictor Grenthe 6 
Mike Joseph 6 
Adnan Chuk 4
Johnell Smith 2
Jesper Andersson 2

Poäng i Dolphins:
Petras Balocka 14
Gordon Watt 12
Martin Ringström 11
Andrew Mitchell 10 
Micke Lindqvist 9
Anton Saks 6
Povilas Sakinis 2
Edgars Jeromanovs 2

Slutspelskänsla: 4
Det var en bra match, där Kings visade upp en klar förbättring jämfört med den förra matchen. Men trots att det var extremt viktigt för hemmalaget att vinna har kanske inte den verkliga nerven infunnit sig än, med tanke på att det är så pass tidigt i finalspelet.

Bäst i Kings: Kenneth Simms
Simms tog revansch mot Dolphins genom att göra 19 poäng och ta tolv returer.

Bäst i Dolphins: Petras Balocka
Balocka var visserligen betydligt blekare än i den första matchen och missade en hel del skott, men gjorde ändå mycket värdefullt inside.

Noterbart: Dolphins skottprocent på trepoängarna
Tre av 22 trepoängare, 13 %, var allt som gästerna mäktade med.

Av: Lina Agnemar
Foto: Karin Schul

Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info