Hoppa till sidans innehåll

Kvitterat i Frysen

24 MAR 2012 19:44
Visst visste vi att vi var tvungna att vinna matchen om vi skulle ha någon chans att vinna kvartsfinalserien. Det gjorde vi och vi gjorde det på vårt sätt… Vi startade lite nervöst och förlorade första perioden, övriga tre vann vi och till sist blev det en ganska trygg vinst, 86-78.
  • Skapad: 24 MAR 2012 19:44

 

Som sagt så var starten inte vad vi ville ha. Precis som i Norrköping tog de ledningen med 8-2 och skaffade sig ett litet försprång direkt, tungt! Visst kommer vi tillbaka lite men ligger ändå under efter första med fyra poäng, 16-20. I periodvilan pratar vi om att vara mer aggressiva både offensivt och defensivt, det blev vi!

 

Johan och Jocke fortsätter att dominera inside och det öppnar upp för alla andra också. Dolphins har stora svårigheter med våra twintowers, härligt! Vi vinner perioden med 26-21 och leder inför tredje, 42-41.

 

Nu skulle det avgöras. Vi visste att de skulle komma ut intensivt och det och det gjorde de. Men det gjorde 08 Stockholm också. Vi vinner även tredje och leder inför sista med 2 poäng, 64-62. Med risk att bli tjatig säger jag åter att Dolphins går på knäna inside då vi fortsätter att mata bollen inside.

 

I fjärde går vi direkt upp i en 10-poängsledning, timeout Dolphins. Vi pratar då bara om försvar de kommande 120 sekunderna. Kan vi behålla ledningen i två minuter så vinner vi, det gjorde vi! Sista fem minuterna blir ett ställningskrig där vi hela tiden är i förarsätet. De försöker foula oss och vi sätter kasten. De skickar iväg några tuffa treor där vi spelar bra försvar och tar returerna. Vi behåller alltså ledningen perioden ut och vinner till sist med 8 poäng, 86-78, härligt!

 

Mycket snack om Johan och Jocke men vi har fem spelare på dubbelsiffrigt så självklart är det laget 08 som vinner matchen. Dessutom kommer Gustav och Francis in från bänken och spelar grymt bra försvar. Det är väldigt många som kommer in och bidrar, härligt!

 

Visst är det skönt att vi kvitterat men det är bara en match. Nu ska vi tillbaka till Norrköping och försöka sno nästa match. Vi lyckades nästan förra gången så vi vet att vi kan men det blir tufft. Om vi nu hade all press på oss att vinna denna match så har den åter flyttats över till Dolphins. De vet att om de inte vinner hemma på tisdag så har vi en gyllene chans att skrälla i denna serie. Vi skulle då ha två chanser att vinna. Men nu lever vi i nuet och vi ser inte längre än nästa match.

 

Poäng 08: Joakim Blom 17, Helgi Magnusson 16, Johan Åkesson 15, Olivier Ilunga 13, Nils Hedström 12, Gustav Nyström 6, Bojan Cvilak 5, Francis Odada 2.

Skribent: Tommie Hansson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info