Hoppa till sidans innehåll

LF Basket tog en viktig seger i jämn match mot Solna Vikings!

22 FEB 2012 00:35
Tre gånger har Solna och LF Basket mötts i årets upplaga av basketligan. Två av de tre matcherna har Solna avgjort på sista skottet, och dagens match var minst lika dramatiskt.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Under matchens inledning var det Marcus Relphorde som höll i taktpinnen när han bland annat stod för LF Baskets sju första poäng. Under de första fem minuterna var det faktiskt bara Relphorde som hade hittat rätt, men Solna hade inte heller turen på sin sida under de inledande minuterna. Men i andra halvan av första perioden kom LF Basket igång på båda planhalvorna och gjorde tolv poäng i rad och man kunde gå till periodpausen meden 6 poängsledning.

Som de vanligt när de här lagen möts blev det en jämn drabbning, och för Solna var det Logi Gunnarsson och Jonte Flowers som såg till att hålla matchen inom räckhåll för stockholmslaget. Just Gunnarsson hade en mycket bra kväll på jobbet och slutade matchen med 30 poäng på ett extremt högprocentigt skytte. LF Basket gick till halvtidsvila med sex poängs ledning och man släppte inte gasen i andra halvlek utan man fortsatte gnugga på trots fortsatt magnifikt skytte från Logi Gunnarsson.

I andra halvlek vaknade och Martin Pahlmblad och Keith Ramsey till liv med flera viktiga poäng och Ramsey slet ner returerna på Solnas missade skott. Även om Keith Ramsey krigade hårt om returerna så var just returtagningen ett bekymmer idag med Matija Poscic och Urule Igbavboa på bänken större delar av matchen och Solna gick hårt på varje offensiv retur. Värt att nämna är också Martin Pahlmblads monstruösa dunk i de sista sekunderna av tredje perioden.

Inför fjärde perioden stod ledningen kvar på nio poäng men bortalaget Solna Vikings öppnade hårt och med fem minuter kvar av matchen var det bara tre poäng som skillde lagen åt. Slutet blev, som i de tidigare mötena, basket när det är som mest nervpirrande. Med bara några sekunder kvar hade LF Basket ledningen med 82-80 och solna fick en vidöppen trea för att vinna matchen som turligt nog, från hemmalagets perspektiv, inte gick i. Efter en kamp om bullen fick hemmalaget bollen vid sidlinjen med 3.2 sekunder kvar. Man behövde i princip få in bollen och se till att inte tappa den för att säkra årets första seger mot Solna Vikings. Men så blev inte fallet utan man passade bort bollen och gav en Solna en gratischans till kvitering, men så blev inte fallet utan det sista skottet som besegrat LF två gånger i år gick ring ut och publiken kunde andas igen efter en hektisk och spännande basketmatch.

I hemmalaget var det Keith Ramsey, Marcus Relphorde och Martin Pahlmblad som var segerorganisatörer, Relphorde genom sitt spel i början av matchen som lät LF hänga kvar och Ramsey och Pahlmblad som visade framfötterna i andra halvlek. En annan ljuspunkt hos hemmalaget var den unge Samir Alis spel belönade honom med 15 spelminuter. För bortalaget handlade det mesta om Logi Gunnarson som slängde i 30 poäng och satte 13 av sina 17 skott. Även Jonte Flowers spelade stundtals mycket bra och tvingade LF Basket att jobba hårt.

Poäng LF Basket: Marcus Relphorde 19, Martin Pahlmblad 16, Keith Ramsey 16, Andreas Person 9, Christopher Ryan 7, Samir Ali 6, Urule Igbavboa 5, Matija Poscic 4 Poäng

Solna Viking: Logi Gunnarsson 30, Jonte Flowers 15, William Walker 10, Leslie Myrthil 8, Johan Westerlund 6, Willy Beck 6, Krum Doychinov 3, Richard Blomberg 2

Skribent: Lasse Mikkelsson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info