Hoppa till sidans innehåll

LF borta!

20 FEB 2012 20:17
Vi har 5 matcher i rad mot topplagen! Två är nu förbrukade och ställningen är 0-2…
  • Uppdaterad: 14 MAR 2012 13:12

 

Det som varit positivt är att vi under större delar av de matcherna dominerat matchbilden, men det negativa är att vi på två helt olika sätt tappat båda matcherna.
Gemensamt för båda förlusterna (Södertälje och Norrköping) är dock att vi har oss själva att skylla. Båda motståndarlagen gör det de måste göra för att ge sig själva en chans att vinna matcherna och vi misslyckas med att göra det som behövde göras. I matchen mot Norrköping kändes det direkt efter matchen som om vi tröttnade…. och tacka "fan" för det, då vi missade 7st helt eller åtminstone mycket, mycket öppna treor när Norrköping gjorde sitt "ryck" eller kanske rättare sagt "när vi hade vårt tapp". Vi bygger vårt spel runt penetration/attack/kick, med mycket avslut utifrån - det är inget ovanligt - så har det sett ut hela säsongen och så kommer det fortsätta att se ut. Det som var ovanligt var att vi gick helt torrt på alla händer samtidigt! Undertecknad gick också "torrt" ( i huvudet), då även jag blev lika chockad som mina spelare av detta plötsliga Sahara-Flyt och stod mest och begrundade "varför" istället för att göra något åt det. Men, men…. Vi gör alla misstag som vi måste lära oss av!
Men ska vi hänga med i fighten om Top 4 placeringar så kan vi inte fortsätta torska mot alla top-lagen. På tur står LF och sedan Sundsvall för att sedan avrunda med Södertälje igen.
Ett LF på bortaplan som alltid är både spännande, en av säsongens roligaste, men samtidigt en av de svåraste. Ett LF som med tre stycken nya spelare i truppen (Person, Poscic och Relphorde) fortfarande blandar och ger i resultaten är väl föga överraskande. Först en meriterande 2p seger mot Norrköping i Stadium på fredag, sedan en 2p seger mot ett furiöst jagande Jämtland på tisdag för att sedan på torsdagen bli fullständigt överkörda (precis som vi blev) av Borås i Borås. Det tar tid att hitta balans i en trupp som byter ut/ersätter så många spelare på en gång.
Vi har nio bra matcher i rad i ryggen, där vi inte riktigt gjort jobbet i 40min i de två senaste. Där har ni Ligan anno 2011-2012 i ett nötskal, dvs. kom till match inte riktigt hundra förberedd eller slappna av för tidigt och du åker på torsk. Vi har äntligen kunnat träna ordentligt i två dagar efter en massa sjukdomar och småskador, vi är således mycket mer förberedda än i våran senaste fight mot Norrköping då vi inte kunde träna ordentligt. Men om det vore så enkelt att bara träna och sedan per automatik vinna matcher så skulle ju vem som helst kunna bli tränare och Liga spelare. Det står ett lag på andra sidan också…. och ibland får man stryk även om man spelar bra.
Men inte i morgon (läs idag)…..

 

Skribent: Torbjörn Gehrke
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info