Hoppa till sidans innehåll

LF stal hemmaplansfördelen!

29 MAR 2012 19:36
I en klassisk kamp som gick till förlängning, kunde ett heltaggat LF gå segrande ur striden mot ett vilt kämpande hemmalag. Hemmaplansfördelen gick därmed över på vår sida, och vi har nu möjlighet att avgöra kvartsfinalserien i Pontushallen.
  • Uppdaterad: 04 APR 2012 13:10

Det märktes tidigt i matchen att mycket stod på spel. Det var fysiskt, lite smågrinigt, ochsom vanligt en väldigt bra stämning i Sundsvalls Sporthall. Det är hemmalaget som öppnar matchen bäst, men vi hänger kvar och släpper aldrig iväg motståndarna för långt. Första perioden slutar 19-17 till Sundsvall, och vi har klarat första delen av gameplan - håll ihop spelet och laget under den första anstormningen av eldsprutande drakar.

I andra kommer vi igång betydligt bättre, och spelets intensitet avtar något. En känsla som verkligen gav mig råg i ryggen var att varje gång hemmalaget fick i något stort skott så svarade vi med samma mynt på andra sidan. Den typen av direkt svar är oerhört viktig för att inte ge för stort momentum till motståndarna, och för att inte publiken ska komma igång för mycket. Period 2 slutar 21-22, och i underläge med en poäng går vi till omklädningsrummet med känslan av att det finns mycket mer att hämta av vårt spel.

I tredje är det vi som kopplar lite grepp om tillställningen. Vi sticker iväg till en fempoängsledning som pendlar tillbaka till tre, åter till 5 osv. En stor anledning till att vi får det avståndet är Emil Salons skytte. Vi hittar Emil i precis de lägen han vill ha, och han stämplar in ordentligt. Perioden slutar 21-25, och vi har 3 poängs försprång inför det vi trodde skulle bli den avgörande perioden.

Fjärde präglas från båda lagens håll av trevande spel. Inget av lagen hittar optimala avslut, inget av lagen får det där flytet som kan bli matchavgörande. Det är ändå Sundsvall som får ut mest av sitt spel, och de kan knyta ihop matchen helt jämn. Vi får en lång trea för att vinna, men den går ring ut. Inför förlängningen var det nog många som ställde sig frågan huruvida LF skulle klara av situationen med både Martin Pahlmblad (stukad fot i andra perioden) samt Marcus Relphorde (ansiktsskadad i fjärde) borta.

Svaret blev ja. Vi red ut stormen tack vare stort spel av alla andra. I en match som denna ska kollektivet LF Basket höjas. Det går inte att bortse ifrån det faktum att Emil spelar en riktigt stor roll, eller att Andreas Person drar i en ack så viktig trea, men hade det inte varit de två hade det varit någon annan. Vi vinner matchen med 87-89.

Nu väntar en fjärde kvartsfinal på fredag i en förhoppningsvis proppfull och oerhört högljudd Pontushall. Vi vet i skrivande stund inte huruvida Martin eller Marcus spelar, men vi kommer oavsett vilka 12 vi kommer till spel med, göra allt vi kan för att ta hem den här serien. Vi vet att Dragons kommer vara farligare än någonsin nu när det är de som är trängda in i hörnet, men vi ska vara beredda.

Heja på oss!

Fredrik Joulamo
This is a mailto link

Skribent: Lasse Mikkelsson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info