Hoppa till sidans innehåll
Foto: Foto: Christian Johansson/PAPAC. Design: Scilaris Kvartsfinal 3

Laddat för fest i Boråshallen

28 MAR 2012 11:36
Känslan efter kvartsfinal 2 är glömd. Serien är utjämnad. Det står 1-1 i matcher. Förutsättningarna för en spännande kvartsfinal på hemmaplan är därmed perfekta. Dessutom får Borås Basket hjälp den här gången – av ingen mindre än Sean Banan.
  • Skapad: 28 MAR 2012 11:36

Hade du sett fram emot att läsa en text om vad som hände senast och varför det nu står 1-1 i kvartsfinalserien mellan Borås Basket och Uppsala Basket? Glöm det! Eller så klickar du här om du hemskt gärna vill deppa lite till. Här kommer det nämligen att fokuseras på det positiva.

 

Lagom till kvartsfinal 3 har Mike Palm kommit igång med sin offense. Att ge honom bollar att jobba med nära korgen har väl egentligen alltid fungerat. Så varför inte fortsätta med det? MVP-Mike är någon som Boråsspelarna definitivt måste använda sig mycket av.

 

Chris McKnight hittar nästan alltid ett sätt att ta sig in och sätta prägel på matcherna. Han gör det genom hårt jobb och genom att städa upp efter andra. Ibland känner han sig även tvungen att leverera på fler sätt (och klarar av det).

 

Få spelare har ett mer pålitligt skott än Ryan Zamroz. Han har visat det gång på gång. Och när skotten inte sitter (eller inte är bästa alternativet) så tar han bollen starkt till korgen.

 

Det är fruktansvärt sällan som Jason Thomas gör dåliga matcher och att det skulle hända två matcher i rad… Nej, det finns naturligvis inte på världskartan. Ingen är heller så självmotiverad som Thomas är. Gott tecken med andra ord.

 

I Omar Krayem finns massor av sparkapital. Hittills i slutspelet har han bara skrapat på ytan av sin kapacitet. Poängen, assisten, de stulna bollarna. Allt finns där. Det är bara att locka fram det.

 

Så istället för en analys och en gissande profetia om vad som komma skall så blev detta något av en ’scouting report’ med Borås Baskets startfemma i centrum. Givetvis är laget så mycket mer än bara sin startfemma. Bänken fylld av kapabla ligaspelare. Men den här gången är det till och med mer än så. Sean Banan – publikfavoriten från Melodifestivalen – ska också vara med. Jag gissar att Sean ensam är värd entrépengen för en del av torsdagens publik. Gott så. På torsdag klockan 19:04 börjar vägen mot 2-1 i matcher.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC. Design: Scilaris.  

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info